Έκτακτο "Χριστουγεννιάτικο Δώρο" ενέκρινε το Υπουργικό - Ποιους αφορά

Έκτακτο Χριστουγεννιάτικο Δώρο σε δικαιούχους ΕΕΕ, χαμολοσυνταξιούχους και πολύτεκνες μάνες ενέκρινε το Υπουργικό

Την παραχώρηση έκτακτου Χριστουγεννιάτικου Δώρου για το 2021, συνολικού ύψους 18 εκ. ευρώ, στους δικαιούχους ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, στους λήπτες δημόσιου βοηθήματος, στους χαμηλοσυνταξιούχους, στους εγκλωβισμένους, στα παιδιά εγκλωβισμένων που διαμένουν στις κατεχόμενες περιοχές και φοιτούν στο νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου και στις πολύτεκνες μάνες που είναι δικαιούχοι του Σχεδίου Παροχής Επιδόματος Πολύτεκνης Μάνας, ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Νιόβης Παρισινού, το ποσό του χριστουγεννιάτικου δώρου δεν θα θεωρείται ως εισόδημα για σκοπούς παροχής του Επιδόματος Χαμηλοσυνταξιούχων, του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, του Πασχαλινού Δώρου, του Χριστουγεννιάτικου Δώρου και του Επιδόματος Πολύτεκνης Μάνας.

Η συνολική δαπάνη υπολογίζεται στα 18 εκ. ευρώ, σημειώνει η κ. Παρισινού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Economy Today, το επίδομα θα κατατίθεται αυτόματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων, ενώ εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθούν οι ακριβείς ημερομηνίες των εμβασμάτων. 

Σημειώνεται ότι το ύψος του Χριστουγεννιάτικου δώρου θα διαφέρει από κατηγορία σε κατηγορία. Αυξημένο συγκριτικά με τους υπόλοιπους δικαιούχους θα είναι το Χριστουγεννιάτικο Δώρο για τους λήπτες του ΕΕΕ, ενώ πιο κάτω θα είναι για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Σε ότι αφορά τις πολύτεκνες μάνες το ύψος του Χριστουγεννιάτικου δώρου θα ανέρχεται συγκεκριμένα στα 100 ευρώ. 

ΠΗΓΗ: Εconomy Today / KYΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ