Άλλοι τρεις Ρώσοι ολιγάρχες με Κυπριακό Διαβατήριο (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η ανάκληση των διαβατηρίων όσων Ρώσων ολιγαρχών είναι στη λίστα κυρώσεων, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

του Χρίστου Πέτρου 

Τους τέσσερις έφτασαν μέχρι στιγμής οι Ρώσοι ολιγάρχες που είναι κάτοχοι Κυπριακού διαβατηρίου, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στη λίστα κυρώσεων που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με όσα είπε στο Πρωτοσέλιδο του Σίγμα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, δεν αποκλείεται μάλιστα να προκύψουν και περισσότεροι ολιγάρχες με κυπριακό διαβατήριο, αφού είναι σε εξέλιξη έρευνα από την οποία βγαίνουν συνεχώς νέα στοιχεία. Επιπρόσθετα, όπως είπε ο κ. Πελεκάνος «ούτε οι κυρώσεις είναι μια στατική κατάσταση» και ως εκ τούτου δεν αποκλείεται στη σχετική λίστα να προστεθούν και άλλα ονόματα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές μέρες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δήλωσε πως από τα στοιχεία που υπήρχαν τότε προέκυπτε πως μόνο ένας εκ των ολιγαρχών που είναι στη λίστα κυρώσεων κατέχει κυπριακό διαβατήριο.

Όπως εξάλλου έκανε γνωστό το Economy Today ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρονταν στον Vadim Nikolaevich Moshkovich.

Τι θα γίνει με τα διαβατήρια;

Σχολιάζοντας το τι μέλλει γενέσθαι με τα κυπριακά διαβατήρια των ολιγαρχών που περιλαμβάνονται στη λίστα κυρώσεων, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν διαδικασίες αυτόματης ανάκλησης. Αυτό που γίνεται είπε, είναι ότι ακολουθούνται οι σχετικές διαδικασίες που εν καιρώ θα οδηγήσουν την κυπριακή δημοκρατία στο σημείο «να υλοποιήσει την πρόθεσή της για ανάκληση διαβατηρίων».

Αναφορικά δε με την επιβολή κυρώσεων ο κ. Πελεκάνος ανέφερε ότι «ουσιαστικά προκύπτουν αυτόματα. Μόλις εντοπιστεί μία συγκεκριμένη περίπτωση λαμβάνονται όλα τα δέοντα μέτρα είτε αυτό αφορά τις τράπεζες, είτε αφορά το κτηματολόγιο, έτσι ώστε να παγοποιούνται τα περιουσιακά στοιχεία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ