Αντιπρόεδρος ΚΕΒΕ: Σε κοινή στρατηγική καλεί Κυβέρνηση-κόμματα

Ο Ανδρέας Δημητριάδης ανέφερε ότι οι αφίξεις τουριστών στην Πάφο είναι ικανοποιητικές λαμβανομένου υπόψη του πολέμου στην Ουκρανία

Σε κοινή στρατηγική για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία, καλεί Κυβέρνηση και κόμματα ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων και Αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ Ανδρέας Δημητριάδης.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως ως συνέπεια του πολέμου στην Ουκρανία παρατηρούνται πολλές αυξήσεις στις τιμές και σοβαρά προβλήματα στην οικονομία, προσθέτοντας ότι δεν διαφαίνεται τόσο το κράτος όσο και τα πολιτικά κόμματα να έχουν συμφωνήσει σε μια κοινή γραμμή στρατηγικής ώστε να αντιμετωπιστούν όλες αυτές οι επιπτώσεις επί της οικονομίας.

Τα μεγαλύτερα έργα στην Κύπρο, συνέχισε, βρίσκονται σε στασιμότητα και εκείνα τα οποία προγραμματίζονταν έχουν σταματήσει, οι επενδύσεις έχουν μειωθεί κατακόρυφα και παρόλα αυτά δεν έχουμε δει οποιοδήποτε στρατηγικό πρόγραμμα από πλευράς του κράτους και των πολιτικών κομμάτων αντιμετώπισης αυτών όλων των προβλημάτων.

Κάλεσε το κράτος και τα πολιτικά κόμματα όπως «από κοινού λάβουν αποφάσεις και σχεδιάσουν στρατηγική ώστε να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα προβλήματα που παρουσιάζει η οικονομία, είτε αυτά είναι αυξήσεις τιμών είτε είναι κατακόρυφη μείωση των επενδύσεων, ή είναι ανάγκη να δοθούν κίνητρα και να σχεδιαστούν στρατηγικές για την προώθηση της οικονομίας μας». 

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο οι αφίξεις τουριστών στην Πάφο είναι ικανοποιητικές λαμβανομένου υπόψη του πολέμου στην Ουκρανία.

Η προσπάθεια για διεύρυνση των χωρών που έχουν πτήσεις με το αεροδρόμιο Πάφου πρέπει να συνεχιστεί και να διευρυνθεί, είπε, προσθέτοντας ωστόσο πως πρέπει να εξευρεθούν τρόποι υλοποίησης των διαφόρων έργων υποδομής τα οποία εκκρεμούν στην Πάφο, όπως τα έργα αναφορικά με την ακτογραμμή, τα έργα της Μαρίνας και το αγκυροβόλιο, ο δρόμος που συνδέει την Πάφο με το αεροδρόμιο Πάφου και άλλα σημαντικά έργα υποδομής.   

Πρέπει, ανέφερε ο κ. Δημητριάδης, «να δούμε με πιο τρόπο θα μπορούσαμε να προσελκύσουμε επενδύσεις στην Πάφο από το εξωτερικό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Financial Times: Δείτε τι κάνουν οι καταναλωτές, όχι τι λένε

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ