Στην Κύπρο έρχεται ο σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ για την Αειφόρο Ανάπτυξη

Ο καθηγητής αποδέχτηκε πρόταση του Ν. Αναστασιάδη να επισκεφθεί τη Λευκωσία στις αρχές του 2019 για να προωθηθεί η διεθνής πρωτοβουλία που θα αναλάβει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Την Κύπρο αναμένεται να επισκεφθεί ο σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ για τους στόχους της Αειφόρου Ανάπτυξης, Τζέφρι Σακς, προκειμένου να προωθηθεί η σχετική διεθνής πρωτοβουλία, που θα αναλάβει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Σε γραπτή δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου αναφέρει ότι σε συνέχεια πρωτοβουλίας, που εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε διεθνές επιστημονικό συνέδριο, είχε επικοινωνία με τον κ. Σακς.

«Στη βάση του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που υπάρχει για την περιοχή μας, συζητήθηκε με τον κ. Σακς η πρόταση που έχει ήδη καταθέσει ο κ. Αναστασιάδης, προκειμένου η Κύπρος να αναλάβει ένα ενεργό ρόλο συντονισμού των κοινών προσπαθειών για την αντιμετώπιση της απειλής της κλιματικής αλλαγής», σημειώνεται από τον κ. Προδρόμου.

Αυτός ο συντονιστικός ρόλος θα προωθηθεί στο πλαίσιο των περιφερειακών σχέσεων συνεργασίας που αναπτύσσονται, αναφέρει στην δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο καθηγητής αποδέχτηκε πρόταση του Ν. Αναστασιάδη να επισκεφθεί τη Λευκωσία στις αρχές του 2019 για να προωθηθεί η διεθνής πρωτοβουλία που θα αναλάβει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ