Την πορεία της «Έξυπνης Πόλης» παρουσίασε ο Κ. Γιωρκάτζης σε εκπροσώπους της Κομισιόν

Κατά την παρουσίαση, υπήρξε ένας πολύ εποικοδομητικός διάλογος για τις διάφορες θεματικές που αναπτύσσει το έργο τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και κάθετων λύσεων σε όλη την πόλη

Την πορεία του συγχρηματοδοτούμενου έργου της Έξυπνης Πόλης παρουσίασε αυτή την εβδομάδα ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, σε εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG REGIO), καθώς και στους εκπροσώπους της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λευκωσίας, κατά την παρουσίαση, υπήρξε ένας πολύ εποικοδομητικός διάλογος για τις διάφορες θεματικές που αναπτύσσει το έργο τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και κάθετων λύσεων σε όλη την πόλη.

Συζητήθηκαν επίσης, θέματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού σε όλη την Ευρώπη σε επίπεδο νομοθεσιών και ευρύτερων πολιτικών. Οι εκπρόσωποι εντυπωσιάστηκαν από το έργο εκφράζοντας την στήριξή τους μέχρι την ολοκλήρωσή του, προστίθεται.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η Δημοτική Γραμματέας του Δήμου Λευκωσίας Μύρια Πηλακούτα, η Υπεύθυνη του έργου Smart City Νάντια Λορτζιέ, οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG REGIO) Carsten Rasmussen, Παναγιώτης Πανταζάτος, Κύπρος Κυπριανού και Ιωάννης Σολομωνίδης, η Διευθύντρια του Γραφείου Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών Ανθή Φιλιππίδου και η Λειτουργός της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών Παμπίνα Νεοκλέους.

ΚΥΠΕ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ενθαρρυντικά τα μηνύματα για το ’23 όσον αφορά στον τουρισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ