Όχι σε περιστασιακές πρωτοβουλίες για τις εκποιήσεις, λέει o Πρόεδρος

«Με την οικονομία, το είπα πολλές φορές και θα συνεχίσω να το λέω, δεν παίζουμε. (Χρειάζεται) πιστή δημοσιονομική πειθαρχία», τόνισε ο ΠτΔ

Το θέμα των εκποιήσεων θα αντιμετωπιστεί με μόνιμες λύσεις και όχι μέσα από περιστασιακές πρωτοβουλίες που αντί να βοηθούν δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση πραγμάτων, τόνισε σήμερα, Κυριακή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά το μνημόσυνο του ήρωα Μιχάλη Ολυμπίου στα Λύμπια, και σε σχόλιο ότι υπάρχει πρόθεση από πλευράς ΑΚΕΛ, αλλά και Βουλευτών κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση, να τροποποιήσουν το πλαίσιο για τις εκποιήσεις, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει «για μια τέτοια πρωτοβουλία, ειδικότερα από όσους έχετε αναφέρει, για τα κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση, ότι βρίσκονται σε μια τέτοια συνεργασία ή συμπόρευση, ούτε αν το ΑΚΕΛ έχει τέτοιου είδους προθέσεις».

«Με την οικονομία, το είπα πολλές φορές και θα συνεχίσω να το λέω, δεν παίζουμε. (Χρειάζεται) πιστή δημοσιονομική πειθαρχία», τόνισε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε πως το θέμα των εκποιήσεων θα αντιμετωπιστεί «μόνο μέσα από λύσεις που θα αντιμετωπίσουν μια και καλή το πρόβλημα αυτό, και όχι μέσα από περιστασιακές πρωτοβουλίες που αντί να βοηθούν δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση πραγμάτων».

«Γνωρίζω πάρα πολύ καλά το πρόβλημα που προκύπτει με το θέμα των εκποιήσεων, είναι στο τραπέζι των συζητήσεων σχεδόν καθημερινά με τον Υπουργό Οικονομικών και με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ακόμα και με τον Σύνδεσμο Τραπεζών με την Κεντρική Τράπεζα, και δεν είναι ένα θέμα που προσφέρεται για να εξυπηρετηθούν οι όποιες σκοπιμότητες. Είναι ένα σοβαρό θέμα που απαιτεί μόνιμες λύσεις», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι πρόταση νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή αποσκοπεί στην τροποποίηση του περί Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως Ακινήτων Νόμου, ώστε να διασφαλιστεί το δικαίωμα του ενυπόθηκου οφειλέτη και άλλων ενδιαφερόμενων προσώπων να προσφεύγουν σε αρμόδιο δικαστήριο για την αναστολή διαδικασιών εκποίησης ακινήτου, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως την αμφισβήτηση του ύψους του οφειλόμενου ποσού και την επίκληση ύπαρξης καταχρηστικών ρητρών στις συμβάσεις δανείων ή υποθηκών.

ΚΥΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σύντομα οδικός χάρτης για τα ενεργειακά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ