Αννίτα: Έσχατο μέτρο οι εκποιήσεις

Συνάντηση ηγεσίας ΔΗΣΥ με τον Σύνδεσμο Εταιριών Εξαγοράς Πιστώσεων (ΣΕΔΠ)

«Η εκποίηση πρέπει να είναι το έσχατο μέτρο» σημείωσε, με έμφαση, η Προέδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και Προέδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αννίτα Δημητρίου, στη συνάντηση που είχε σήμερα Παρασκευή η ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού με τον Σύνδεσμο Εταιριών Εξαγοράς Πιστώσεων (ΣΕΔΠ).

Μεταφέροντας τις απόψεις του Δημοκρατικού Συναγερμού στον ΣΕΔΠ, η κ. Δημητρίου επεσήμανε ότι «είναι δεδομένη η αντίδραση που υπάρχει σε ορισμένες περιπτώσεις, μετά από παράπονα που έχουμε λάβει από δανειολήπτες, για τον τρόπο διαχείρισης των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων».
 
Υπέδειξε παράλληλα ότι πρέπει να εξαντλούνται όλα τα περιθώρια για εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων, όταν πρόκειται για συνεργάσιμους δανειολήπτες, ενώ επιτακτικά έθεσε και το θέμα της συγκράτησης των επιτοκίων. «Ώστε να μπορούν να τηρηθούν οι όροι των αναδιαρθρωμένων δανείων καθώς και να είναι εφικτή η εξεύρεση συμβιβαστικών λύσεων».
 
Ο Δημοκρατικός Συναγερμός τόνισε, θα στηρίξει κάθε μέτρο προς όφελος των δανειοληπτών, χωρίς να διαταράσσεται βεβαίως η χρηματοπιστωτική σταθερότητα. «Αυτό ας ληφθεί σοβαρά υπόψη τόσο από τις τράπεζες όσο και τις εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων».
 
Από την πλευρά της η κ. Άνθή Εξαδάκτυλου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Εξαγοράς Πιστώσεων τόνισε μεταξύ άλλων ότι τέθηκαν επί τάπητος εισηγήσεις για τα όσα έθεσε η Πρόεδρος και τα μέλη της ηγεσίας του ΔΗΣΥ και εξέφρασε τη δέσμευση του Συνδέσμου όπως εξεταστούν τα παράπονα που λαμβάνονται από δανειολήπτες. 
 
Όπως πρόσθεσε, το ζήτημα των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων είναι καίριο και χρήζει επίλυσης, ενώ θα εξεταστούν οι προτάσεις που βρίσκονται στο προσκήνιο και αφορούν στην ένταξη των εταιρειών εξαγοράς πιστώσεων στο σχέδιο Ενοίκιο Έναντι Δόσης αλλά και στη συγκράτηση των επιτοκίων σε αναδιαρθρωμένες υποθέσεις.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠτΔ: Δεν αποκλείονται εξαγγελίες για επιδοτήσεις την ερχόμενη εβδομάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ