Αυτοί είναι οι 3 νικητές των "Stelios Awards for Young Entrepreneurs 2023"

Ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου προσέφερε συνολικά 60,000 ευρώ στις τρεις καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες

Απονεμήθηκαν για πρώτη φορά στην Κύπρο τα “Stelios Awards for Young Entrepreneurs in Cyprus 2023”, από τον Σερ Στέλιο Χατζηιωάννου, δημιουργό και ιδιοκτήτη της easy family of brands και ιδρυτή και πρόεδρο του Stelios Philanthropic Foundation.

Αυτά τα βραβεία αποτελούν έναν καινούργιο θεσμό για την Κύπρο, με στόχο την αναγνώριση και επιβράβευση νέων επιχειρηματιών κάτω των 35 ετών, οι οποίοι δημιούργησαν τη δική τους startup επιχείρηση στην Κυπριακή Δημοκρατία τα τελευταία 5 χρόνια.

Ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου προσέφερε συνολικά 60,000 ευρώ στις τρεις καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες, οι οποίες και διακρίθηκαν ανάμεσα σε 23 συμμετοχές (1ο Βραβείο 30,000€, 2ο Βραβείο 20,000€, 3ο Βραβείο 10,000€).

Συνεχάρη τους τρεις νικητές μέσω zoom, ενώ η κυρία Ρένα Ρουβιθά – Πάνου, Μέλος του ΔΣ του Stelios Philanthropic Foundation με βάση την Κύπρο, απένειμε με φυσική παρουσία τα Βραβεία στους τρεις διακριθέντες, στην παρουσία εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Συνολικά, ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου απένειμε 60,000 ευρώ στις τρεις κορυφαίες επιχειρηματικές ιδέες, που ξεχώρισαν ανάμεσα σε 23 συμμετοχές. Το πρώτο βραβείο, ύψους 30,000 ευρώ, απονεμήθηκε στον Θεόδωρο Παναγίδη, ιδιοκτήτη του καφεστιατορίου "Σταυρός" στον Πεδουλά. Το "Σταυρός" αποτελεί έναν χώρο συνάντησης ανθρώπων από πολλές χώρες του κόσμου και προσφέρει τοπικά προϊόντα με παραδοσιακές κυπριακές συνταγές.

Το δεύτερο βραβείο, ύψους 20,000 ευρώ, απονεμήθηκε στον Hasan Siber για την εταιρεία παραγωγής λαδιού "Colive Ltd". Η Colive Ltd παράγει παρθένο ελαιόλαδο από ελιές που ευδοκιμούν στις δύο πλευρές του νησιού, με στόχο την οικονομική συνεργασία ανάμεσα στις δύο κοινότητες.

Το τρίτο έπαθλο, ύψους 10,000 ευρώ, απονεμήθηκε στην Ευδοκία Χατζηαδάμου για το "Luluki Coffee and Donuts Shop" στην Αγλαντζιά. Το Luluki προσφέρει μια ποικιλία προϊόντων όπως Donut pancakes, Sweet donut burgers, Donut sandwiches, donut bites και Donut tower cakes, συνδυάζοντας κλασσικές και αντισυμβατικές γεύσεις.

Ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε ότι είναι περήφανος για την επιλογή των τριών νικητών και κάλεσε τους νέους επιχειρηματίες να συμμετάσχουν και του χρόνου στα "Stelios Awards for Young Entrepreneurs in Cyprus".

«Είμαι πραγματικά περήφανος, γιατί επιλέξαμε τρεις άξιες νεοφυείς εταιρείες, από τις οποίες οι δύο εντάσσονται στον τομέα της φιλοξενίας και μια στον τομέα παραγωγής κορυφαίων γεωργικών προϊόντων προς λιανική πώληση. Το γεγονός ότι ένας από τους τρεις νικητές διευθύνει μια επιχείρηση στη γενέτειρα του αείμνηστου πατέρα μου, Λουκά Χατζηιωάννου, τον Πεδουλά, κάνει τη σημερινή τελετή βράβευσης ακόμα πιο ξεχωριστή. Όπως και το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης της Colive Ltd, είναι ένας σταθερός φίλος του Ιδρύματος, αφού η εταιρεία του που βραβεύεται σήμερα ως μια ακμάζουσα επιχείρηση, εγγεγραμμένη στην Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας του τόπου, είχε βραβευτεί και παλαιότερα, στο πλαίσιο των Δικοινοτικών Βραβείων», ανέφερε.

Τα “Stelios Awards for Young Entrepreneurs” στοχεύουν να καταστούν θεσμός στην Κύπρο και να καθιερωθούν παράλληλα όπως και τα Stelios Bi-Communal Awards, τα οποία επιβραβεύουν τη Δικοινοτική Επιχειρηματική Συνεργασία από το 2009. Τα δικοινοτικά βραβεία Stelios Bi-Communal Awards επιστρέφουν τον ερχόμενο Νοέμβριο προσκαλώντας τις ενδιαφερόμενες δικοινοτικές επιχειρηματικές ομάδες (1 Ελληνοκύπριος, 1 Τουρκοκύπριος), να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2024. Η τελετή βράβευσης έχει οριστεί για τον Μάρτιο του 2024, και οι δέκα δικοινοτικές ομάδες που θα διακριθούν θα λάβουν 20,000 ευρώ η κάθε μια, με το συνολικό ποσό των βραβεύσεων να ανέρχεται στις 200,000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Το φαινόμενο Barbie παρασύρει και τις πωλήσεις παιχνιδιών στα ύψη

ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ