Αποκόπτουν €23 εκατ. από τον προσφυγικό κόσμο – «Εξέγερση» στην Βουλή

Οι βουλευτές της Επιτροπής Προσφύγων προειδοποίησαν πως σε περίπτωση που το Υπουργείο Οικονομικών δεν επιστρέψει το κονδύλι στον Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών θα καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό

Άναψαν τα αίματα κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών, στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ΣΙΓΜΑ, αφορμή στάθηκε η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να αποκόψει €23 εκατομμύρια από τον Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών, από τον οποίο καλύπτονται στην ουσία οι χορηγίες που αφορούν τους πρόσφυγες της τουρκικής εισβολής του 1974.  

Στο άκουσμα της απόφασης, τα μέλη της Επιτροπής αντέδρασαν έντονα, με τον Βουλευτή του ΔΗΚΟ, Ζαχαρία Κουλία να προειδοποιεί τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών πως αν το Υπουργείο δεν αλλάξει την απόφασή του και επιστρέψει το κονδύλι στον Φορέα θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό.

Με τον Ζαχαρία Κουλία συμφώνησαν μάλιστα και όλοι οι βουλευτές των υπόλοιπων κομμάτων που βρίσκονταν εντός της αίθουσας.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών απάντησε πως θα μεταφέρει το μήνυμα των μελών της Επιτροπής στον κ. Μάκη Κεραυνό και θα επανέλθει με νεότερα.

Από την πλευρά της η Διευθύντρια του Φορέα ανέφερε πως είναι η πρώτη φορά που αποφασίζουν να αποκόψουν ένα τόσο μεγάλο ποσό από τον προσφυγικό κόσμο, επισημαίνοντας πως θα αναμένουν την τελική απόφαση του Υπουργού Οικονομικών. 

Διαβάστε επίσης: Ελληνική Τράπεζα: Κέρδη €240,7 εκατομμυρίων στο εννιάμηνο του 2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ