Διεθνές βραβείο Ισότητας Φύλων στην Κύπρια Δέσποινα Θεοδοσίου

Απονεμήθηκε από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό

Στην υποψήφια της Κύπρου, Δέσποινα Θεοδοσίου, αποφάσισε όπως απονείμει το πρώτο βραβείο του για την Ισότητα των Φύλων, ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, η απόφαση λήφθηκε κατά την 130η Συνεδρία του Συμβουλίου του ΔΝΟ που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Λονδίνο.

Από το Λονδίνο όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην 33η Συνέλευση του ΔΝΟ, η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη, συνεχάρη τη Δέσποινα Θεοδοσίου για τη βράβευση, για τα αξιοσημείωτα επιτεύγματά της και για την ακλόνητη δέσμευσή της για την προώθηση της ισότητας των φύλων στον τομέα της ναυτιλίας, τα οποία έχουν πραγματικά θέσει ένα σημείο αναφοράς για την αριστεία στον τομέα μας.

Σημειώνεται ότι η υποψηφιότητα της κ. Θεοδοσίου, είχε υποβληθεί από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας.  

Η Δέσποινα Θεοδοσίου «ενσαρκώνει την ουσία αυτού του βραβείου, αφού μέσα από το έργο και τις δράσεις της, συμβάλει σημαντικά στην προώθηση της ισότητας των φύλων στον ναυτιλιακό τομέα», αναφέρει στo δελτίο Τύπου το Υφυπουργείο.

Είναι η πρώτη φορά που απονέμεται το εν λόγω βραβείο, το οποίο έχει, όπως σημειώνεται, ως στόχο την αναγνώριση του έργου και της προσφοράς ατόμων, ανεξάρτητα από το φύλο τους, τα οποία, συμβάλουν σημαντικά στην προώθηση της ισότητας των φύλων και της χειραφέτησης των γυναικών στον τομέα της ναυτιλίας.

ΚΥΠΕ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άνοιξε τα χαρτιά του ο Κεραυνός στη συνάντηση με υπουργούς και κοινωνικούς εταίρους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ