Έρχεται Κύπρο ο ισχυρός άνδρας της Bundesbank - Οι λόγοι

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, Γιόακιμ Νάγκελ, ο οποίος συγκαταλέγεται στις προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή σε χρηματοοικονομικά ζητήματα στην ευρωζώνη, θα πραγματοποιήσει επαφές κατά το διήμερο 27-28 Νοεμβρίου

Βαρύνουσας σημασίας επαφές θα έχει στην Κύπρο, το διήμερο 27-28 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank), Γιόακιμ Νάγκελ.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο ισχυρός άνδρας της Bundesbank, που συγκαταλέγεται στις προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή σε χρηματοοικονομικά ζητήματα στην ευρωζώνη αλλά και παγκοσμίως, θα επισκεφθεί την Κύπρο μετά από πρόσκληση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤΚ) Κωνσταντίνου Ηροδότου, με τον οποίο θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με θέματα νομισματικής πολιτικής και τις οικονομικές εξελίξεις στην ευρωζώνη να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Κατά την εδώ παρουσία του, θα μεταβεί και στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ θα είναι ο επίσημος ομιλητής σε συνέδριο της ΚΤΚ με τίτλο «Οι εξελίξεις στην ευρωπαϊκή οικονομία και η αποτελεσματικότητα της Νομισματικής Πολιτικής».

Ο Δρ. Ναγκελ ανέλαβε τα ηνία της Bundesbank, το 2022 και θεωρείται από τα πρόσωπα κλειδιά της ευρωζώνης και γενικότερα της ευρωπαϊκής οικονομίας. Στο παρελθόν είχε διατελέσει για έξι χρόνια μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της γερμανικής ομοσπονδιακής τράπεζας, υπήρξε στέλεχος της κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας KfW και αναπληρωτής επικεφαλής του τραπεζικού τμήματος της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών BIS.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Υπο διερεύνηση ο Νίκος Αναστασιάδης από την Αρχή Κατά της Διαφθοράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ