Τι λέει η Αρχή Λιμένων για την πράσινη μετάβαση στα λιμάνια

Ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Κύπρου, Αντώνης Στυλιανού, συμμετείχε σε ημερίδα στην Αθήνα όπου αναφέρθηκε στις δράσεις της προς αυτή την κατεύθυνση

Στις επιπτώσεις της διαδικασίας της πράσινης μετάβασης στα λιμάνια και στις δράσεις της Αρχής Λιμένων Κύπρου ως καλές πρακτικές, στο πλαίσιο των δράσεων απανθρακοποίησης, ψηφιοποίησης και ψηφιακού μετασχηματισμού, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Κύπρου Αντώνης Στυλιανού σε ημερίδα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής, ο κ. Στυλιανού συμμετείχε χθες σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα για την πράσινη ενέργεια στα λιμάνια, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “SEANERGY – General Fuels and Energy in Ports” και του Δικτύου Αειφόρων Νήσων.

Ο κ. Στυλιανού, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία για την ανάληψη του έργου “SEANERGY” που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε τη σημασία δημιουργίας συνεργειών μεταξύ λιμενικών φορέων και δρώντων, αλλά και άλλων παραγόντων σε περιφερειακό επίπεδο.

Επιπρόσθετα, εξήρε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι τοπικές κοινωνίες, ειδικά σε λιμάνια που βρίσκονται εντός αστικών περιοχών και η διάδραση με τους σχετικούς φορείς, ακαδημαϊκά ιδρύματα και επιχειρήσεις προς υλοποίηση των στόχων της πράσινης μετάβασης.

Στην ημερίδα συμμετείχαν φορείς από την Ελλάδα, την Κροατία και από χώρες της Μαύρης Θάλασσας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Πρώτες κατοικίες η συντριπτική πλειοψηφία που θα πωληθούν σε εταιρείες εξαγοράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ