Μνημόνιο Συναντίληψης υπέγραψαν Κύπρος και Κατάρ - Οι τομείς συνεργασίας

Το Μνημόνιο Συναντίληψης υπεγράφη στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κατάρ

Υπεγράφη σήμερα Μνημόνιο Συναντίληψης στον τομέα της Ανώτερης Εκπαίδευσης, της Επιστημονικής Έρευνας και της Τεχνολογίας μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Κατάρ. 

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η τελετή υπογραφής Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κατάρ, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην Ντόχα, και αφορά την προώθηση συνεργασίας στον τομέα της Ανώτερης Εκπαίδευσης, της Επιστημονικής Έρευνας και της Τεχνολογίας.

Το Μνημόνιο Συναντίληψης υπεγράφη στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στο Κατάρ, και προνοεί, ανάμεσα σε άλλα, την ανταλλαγή πληροφοριών αναφορικά με ακαδημαϊκά προγράμματα σπουδών, τη θέσπιση κανονισμών για την αμοιβαία αναγνώριση πτυχίων και ακαδημαϊκών πιστοποιητικών από τα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα των χωρών, καθώς και την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων.

Το Μνημόνιο Συναντίληψης υπεγράφη το πρωί, στο Υπουργείο Παιδείας του Κατάρ, από την Υφυπουργό παρά τω Προέδρω κα Ειρήνη Πική εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας και και από πλευράς Κατάρ υπεγράφη από την Υπουργό Παιδείας και Ανώτερης Εκπαίδευσης κα Buthaina Bint Ali Al-Jabr Al-Nuaimi.

Με την υπογραφή του Μνημονίου, αναφέρει η ανακοίνωση, δημιουργούνται καλύτερες προϋποθέσεις συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στο.πλαίσιο του στόχου για τη διεθνοποίηση της Ανώτερης Εκπαίδευσης του τόπου μας και της αναβάθμισης των συνεργειών στον τομέα αυτό.

Διαβάστε επίσης: Η Βουλή στο μικροσκόπιο της.. Βουλής - Τι δρομολογείται για το 2024 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ