Πάνω από 12 χιλιάδες άνθρωποι είναι άνεργοι στην Κύπρο (Στοιχεία ανά τομέα)

Μείωση κατέγραψε, ωστόσο, ο αριθμός των ανέργων τον Νοέμβριο συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία (Πίνακες)

Στα 12.662 πρόσωπα ανήλθε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στο τέλος Νοεμβρίου 2023, με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στα Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, με βάση τα στοιχεία διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις, τα οποία δείχνουν την τάση της ανεργίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Νοέμβριο 2023 μειώθηκε στα 11.808 πρόσωπα, σε σύγκριση με 11.873 τον προηγούμενο μήνα.

Σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2022, σημειώθηκε μείωση 2.647 προσώπων ή 17,3% που αποδίδεται κυρίως στους τομείς των υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης, του εμπορίου, των κατασκευών, των χρηματοπιστωτικών και ασφαλιστικών δραστηριοτήτων, καθώς και σε μείωση που σημειώθηκε στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας.

Αναλυτικά, η μεγαλύτερη ανεργία, όπως φαίνεται και στον πιο κάτω πίνακα, καταγράφεται στον τομέα των υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης, με τον αριθμό των εγγεγραμμένων ανέργων να ανέρχεται στις 3.728.

Ακολουθεί ο τομέας του χονδρικού και λιανικού εμπορίου με τους εγγεγραμμένους άνεργους να ανέρχονται στους 1.821, ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο κλάδος των ασφαλιστικών / χρηματοπιστωτικών δραστηριοτήτων, όπου τον Νοέμβριο ήταν εγγεγραμμένα 870 πρόσωπα. 

Διαβάστε επίσης: Value for money πλέον η Κύπρος για τους Κυπρίους λένε οι ξενοδόχοι

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ