Η σημερινή γυναίκα έχει ξεφύγει από τα παλαιά στερεότυπα

Η Εκτελεστική Διευθύντρια της Pafilia, Ευαγγελία Ηλιάδη, αναφέρει στο Economy Today πως πλέον οι γυναίκες έχουν εισέλθει δυναμικά στην αγορά εργασίας και συμμετέχουν ενεργά στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι

Έχει ξεπεράσει πολλά εμπόδια και έχει εισέλθει δυναμικά στην αγορά εργασίας, κατακτώντας υψηλόβαθμες θέσεις και συμμετέχοντας ενεργά στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι, δηλώνει η Ευαγγελία Ηλιάδη, εκτελεστική διευθύντρια της Pafilia.

Η συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας στην Κύπρο είναι αυξημένη τις τελευταίες δεκαετίες. Ως εργαζόμενη στη σύγχρονη εποχή, ποιες είναι οι δικές σας διαπιστώσεις;

Η σημερινή γυναίκα όντως έχει ξεφύγει από τα στερεότυπα του παρελθόντος. Έχει ξεπεράσει πολλά εμπόδια και έχει εισέλθει δυναμικά στην αγορά εργασίας, κατακτώντας υψηλόβαθμες θέσεις και συμμετέχοντας ενεργά στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι.

Εγώ μπορώ να μιλήσω από τη δική μου εμπειρία ως εργοδότης στην Pafilia, όπου το φύλο ουδέποτε καθόρισε ευκαιρίες ή τη μισθολογική ανέλιξη κανενός. Οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες που δίνονται σε κάθε εργαζόμενο είναι η συνάρτηση των δεξιοτήτων, των προσπαθειών και της σκληρής δουλειάς του, μαζί με τη στήριξη που έχει από την εταιρεία.

Η 8η Μαρτίου είναι μέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες που δόθηκαν για τα δικαιώματα των γυναικών. Σε ποια γυναίκα/γυναίκες θα αφιερώνατε τη μέρα αυτή και γιατί;

Θαυμάζω όλες τις επώνυμες αλλά και ανώνυμες γυναίκες που τολμούν, διεκδικούν, αγωνίζονται για να καταφέρουν να είναι ενεργοί πολίτες, σύζυγοι, μητέρες, εργαζόμενες και να υπερπηδήσουν η καθεμία τα δικά της εμπόδια επιφέροντας την αρμονία και την ισορροπία στην καθημερινότητά τους και στην οικογένειά τους.

Ποια μέτρα μπορούν να ληφθούν για να καταπολεμηθούν οι διακρίσεις και να προασπιστούν τα δικαιώματα των γυναικών στην εργασία;

Πρέπει να σημειώσουμε, ότι υπάρχει κινητοποίηση προς μια ισότιμη κοινωνία και υπάρχει και πρόοδος στο νομικό πλαίσιο για την ισότητα των φύλων στην Κύπρο. Η προσωπική μου άποψη σαν εργαζόμενη γυναίκα είναι ότι οι ευέλικτες εργασιακές ρυθμίσεις που θα επιτρέπουν στις γυναίκες να επιτυγχάνουν ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής είναι το κλειδί για να προασπιστούν τα δικαιώματα των γυναικών αλλά και των παιδιών, αφού στη σημερινή εποχή το να δουλεύει η γυναίκα είναι πια ανάγκη.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον ρόλο των γυναικών στη σύγχρονη κοινωνία με μία λέξη;

Δύναμη.

Who is Who

Η κυρία Ηλιάδου έχει πτυχίο στη Νομική LLB και Μεταπτυχιακό στο Εμπορικό και Εταιρικό Δίκαιο από το Kings College του Λονδίνου και είναι μέλος του UK Bar Association. Εντάχθηκε στην Pafilia ως διοικητικό στέλεχος αρχικά στο τμήμα μάρκετινγκ και πωλήσεων και μετέπειτα στο κατασκευαστικό τμήμα και στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών. Από το 2007 κατέχει τη θέση της εκτελεστικής διευθύντριας, του ομίλου και είναι υπεύθυνη για τις εμπορικές δραστηριότητές του. Η κυρία Ηλιάδου συμμετέχει ως μέλος στα διοικητικά συμβούλια όλων των εταιρειών του ομίλου και έχει υπό την ευθύνη της τον σχεδιασμό της στρατηγικής ανάπτυξης των πιο πάνω εταιρειών.

Διαβάστε επίσης: Οι γυναίκες εξελίσσουν τη σύγχρονη κοινωνία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ