Η σύγχρονη γυναίκα μπορεί να αναλάβει τους πολύπλευρους ρόλους

Οι συνθήκες είναι σίγουρα ευνοϊκότερες για τις γυναίκες σε σχέση με παλαιότερα διαπιστώνει η Γεωργία Λευκαρίτη, ωστόσο, παραδέχεται πως χρειάζεται όμως να επιτευχθεί ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια και πρόοδος προς αυτή την κατεύθυνση

Έχει αποδείξει και μπορεί να αναλάβει αποτελεσματικά και με επιτυχία τους πολύπλευρους ρόλους που της αναλογούν η σύγχρονη γυναίκα, σημειώνει η Γεωργία Λευκαρίτη, Εκτελεστικός Σύμβουλος της Petrolina (Holdings)

Η συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας στην Κύπρο είναι αυξημένη τις τελευταίες δεκαετίες. Ως εργαζόμενη στη σύγχρονη εποχή, ποιες είναι οι δικές σας διαπιστώσεις;

Οι συνθήκες είναι σίγουρα ευνοϊκότερες για τις γυναίκες σε σχέση με παλαιότερα και η σύγχρονη γυναίκα έχει αποδείξει ότι μπορεί να αναλάβει αποτελεσματικά και με επιτυχία τους πολύπλευρους ρόλους που της αναλογούν, τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική της ζωή.

Χρειάζεται όμως να επιτευχθεί ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια και πρόοδος προς αυτή την κατεύθυνση, αφού σε γενικές γραμμές οι γυναίκες εκπροσωπούνται λιγότερο σε ηγετικές θέσεις, ακόμα κι αν και υπερτερούν σε ακαδημαϊκά προσόντα. 

Η 8η Μαρτίου είναι μέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες που δόθηκαν για τα δικαιώματα των γυναικών. Σε ποια γυναίκα/γυναίκες θα αφιερώνατε τη μέρα αυτή και γιατί;

Την ημέρα αυτή την αφιερώνω σε κάθε γυναίκα που με δύναμη, πείσμα και επιμονή διεκδικεί τα δικαιώματά της κάθε ημέρα του χρόνου και κάθε στιγμή. Για κάθε γυναίκα που «παλεύει» για την αμφισβήτηση των στερεοτύπων, για μηδενική ανοχή στην έμφυλη βία και παρενόχληση, για εξάλειψη των διακρίσεων, για το δικαίωμα ίσης αξίας στην εργασία, για έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς, που μόνο καλύτερους μπορεί να μας κάνει.

Ποια μέτρα μπορούν να ληφθούν για να καταπολεμηθούν οι διακρίσεις και να προασπιστούν τα δικαιώματα των γυναικών στην εργασία;

Είναι αναγκαίο να υπάρξουν κρατικές στρατηγικές και αλλαγές στη νομοθεσία για την ισότητα φύλων στην εργασία, έτσι ώστε να δημιουργηθούν ισότιμες ευκαιρίες ανάληψης ηγετικού ρόλου των γυναικών σε όλα τα επίπεδα λήψης αποφάσεων, όπως και τερματισμού κάθε μορφής εκμετάλλευσης και διακρίσεων.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον ρόλο των γυναικών στη σύγχρονη κοινωνία με μία λέξη;

Δυναμικός.

Who is Who

Η Γεωργία Λευκαρίτη Ιωάννου κατέχει θέση εκτελεστικού συμβούλου της Petrolina (Holdings) Public Ltd. Είναι πτυχιούχος νομικής και εργάστηκε επί σειρά ετών ως δικηγόρος. Ακολούθως ξεκίνησε να εργάζεται στον  Όμιλο Α/φοί Λευκαρίτη,  στον τομέα της Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου. Το 2002 ανέλαβε καθήκοντα διευθύντριας Δημοσίων Σχέσεων της εταιρείας Petrolina (Holdings) Public Ltd, ενώ το 2010 της ανατέθηκαν και τα καθήκοντα βοηθού διευθυντή Μάρκετινγκ. Το 2014 διορίστηκε μέλος του δ.σ. της εταιρείας και το 2018 απέκτησε και εκτελεστικά καθήκοντα. Είναι υπεύθυνη για τη στρατηγική ανάπτυξης και επικοινωνίας, καθώς και για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή εταιρικών προγραμμάτων προώθησης και διαφήμισης των προϊόντων και υπηρεσιών της στην τοπική αγορά.  Ασχολείται επίσης με δράσεις που αφορούν τη Φιλοσοφία, την Πολιτική και τις δραστηριότητες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας. 

Διαβάστε επίσης: Η σημερινή γυναίκα έχει ξεφύγει από τα παλαιά στερεότυπα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ