Προανήγγειλε «γρήγορα βήματα» για πολλαπλές συντάξεις ο Υπ. Οικονομικών

Ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως υπήρξε «ένας πυκνός διάλογος, έγινε πάρα πολλή συζήτηση και έχουν ακουστεί απόψεις».

Θα προχωρήσουμε με επιμονή και γρήγορα βήματα στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων, δήλωσε το Σάββατο ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, προσερχόμενος στο συνέδριο με θέμα «Το μέλλον του επιχειρείν και η προσαρμογή στο μεταβαλλόμενο τοπίο, το οποίο διεξάγεται στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου, στη Λευκωσία.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις επόμενες κινήσεις του Υπουργείου σε ό,τι αφορά το θέμα των πολλαπλών συντάξεων, μετά και τη χθεσινή σύσκεψη με αρχηγούς ή εκπροσώπους κομμάτων, ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι «θα προχωρήσουμε όπως ακριβώς αρχίσαμε, με επιμονή και με γρήγορα βήματα», εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι «θα υπάρξει ανάλογη ανταπόκριση από όλους, διότι αυτό το θέμα πρέπει να τελειώσει μια για πάντα». 

Την Παρασκευή ο κ. Κεραυνός είχε ενημερωτική συνάντηση με τους αρχηγούς και εκπροσώπους κομμάτων για το θέμα των πολλαπλών συντάξεων. Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να συνεχίσει την προσπάθεια για το θέμα των πολλαπλών συντάξεων μέσω μιας πρότασης που να είναι νομικά κατοχυρωμένη. 

Σημείωσε ακόμη ότι υπήρξε «ένας πυκνός διάλογος, έγινε πάρα πολλή συζήτηση και έχουν ακουστεί απόψεις». Πρόσθεσε ότι υπήρξαν και συγκλίσεις, υπήρξαν και διαφορετικές απόψεις, ενώ θα ακολουθήσει κι άλλος διάλογος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Έτοιμες για τις πρώτες μειώσεις των επιτοκίων τον Ιούνιο Fed και ΕΚΤ (πίνακες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ