Τετ α τετ Χριστοδουλίδη - φον Ντερ Λάιεν με φόντο το μεταναστευτικό

Η κατ΄ιδίαν συνάντηση του Προέδρου με την Πρόεδρο της Κομισιόν θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Κυριακή, στην Αθηνά, μετά το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο οποίο θα μιλήσει

Το μεταναστευτικό τίθεται σήμερα επί τάπητος στη συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδης και της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, εν μέσω των αυξημένων ροών από τον Λίβανο στην Κύπρο, 

Η συνάντηση του Προέδρου με την κ. Φον Ντερ Λάιεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Κυριακή, στην Αθηνά, μετά το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο οποίο θα μιλήσει.

Όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα απευθύνει ομιλία, κατόπιν πρόσκλησης του Ελληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο 15ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποιείται στο Ζάππειον, στις 11:15.

Μετά τη λήξη του συνεδρίου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, προσθέτει ο κ. Λετυμπιώτης.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε γεύμα με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και τον Έλληνα Πρωθυπουργό. 

Μετά το γεύμα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «με βασικό θέμα συζήτησης τη διαχείριση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών των τελευταίων ημερών, από τον Λίβανο, και συγκεκριμένους τρόπους αποτροπής του εν λόγω φαινομένου μέσω της ενεργότερης εμπλοκής της ΕΕ».

Ενίσχυση Λιβάνου και αναθεώρηση Συρίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταφέρεί στην Πρόεδρο της Κομισιόν την ανάγκη για αύξηση της Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης του Λιβάνου, ώστε να μπορεί να επιτηρεί τις ακτές της χώρας.   Θα επανάλαβει επίσης αίτημα, όπως κηρυχθούν ως ασφαλείς συγκεκριμένες περιοχές της Συρίας, ώστε να επιτρέπεται η επιστροφή προσφύγων.

Το μεταναστευτικό θα τεθεί επίσης κατά την αυριανή επίσκεψη του προέδρου της δημοκρατίας στο Λίβανο, όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με την ηγεσία της χώρας.

Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στο Λίβανο οι υπουργοί εσωτερικών και εξωτερικών και ο αρχηγός της Εθνικής  Φρουράς.

Διαβάστε επίσης: Eurostat: «Έπεσαν» οι τιμές κατοικιών, αλλά «ανέβηκαν» τα ενοίκια στην Κύπρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ