ΥΠΟΙΚ: Δεν απειλούν την κυπριακή οικονομία οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Σε έκτακτη υπηρεσιακή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών, τέθηκαν επι τάπητος οι εξελίξεις μετά την επίθεση του Ιράν το Σάββατο και οι τυχόν επιπτώσεις στην οικονομία

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη υπηρεσιακή σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, στον απόηχο των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου. Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών, τέθηκαν επι τάπητος οι εξελίξεις και οι τυχόν επιπτώσεις στην οικονομία.

Κατά τη σύσκεψη εξετάστηκαν όλοι οι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν άμεσα την οικονομία και οι τομείς στους οποίους μπορεί να υπάρξουν μεγαλύτερες επιπτώσεις από μια ενδεχομένη κλιμάκωση της κρίσης. Οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις για το σχεδιασμό και τις προληπτικές δράσεις στις οποίες μπορεί να προχωρήσει το Υπουργείο Οικονομικών σε περίπτωση που χρειαστεί.

Όπως διαπιστώθηκε στη σύσκεψη, για την ώρα δεν διαφαίνονται οποιοιδήποτε κίνδυνοι για την κυπριακή οικονομία. Το Υπουργείο Οικονομικών θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και είναι έτοιμο, αν χρειαστεί, για τις αναγκαίες ενέργειες και τη λήψη μέτρων. 

Διαβάστε επίσης: Ελαφρώς μειωμένες οι τουριστικές κρατήσεις φέτος σε σχέση με πέρσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ