Λιμάνι-Μαρίνα Λάρνακας: Δεσμεύτηκε να καταθέσει άμεσα εγγυητική η Kition

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο – Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα – Οι πρώτες δηλώσεις του δημάρχου Λάρνακας

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο σε σχέση με το θέμα της ενιαίας ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για θετικά αποτελέσματα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, η Υφυπουργός παρά των Προέδρω Ειρήνη Πική, ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Σταύρος Σταύρου, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέα Σάββας Αγγελίδης, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών και εκπρόσωποι των εταιρειών Kition Ocean Holdings και Aroundtown.

Σε πρώτο στάδιο φαίνεται ότι υπήρξε άρση του αδιεξόδου, αφού η κοινοπραξία Kition Ocean Holdings δεσμεύτηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι θα καταθέσει άμεσα την τραπεζική εγγύηση, η οποία εκκρεμεί. Το ύψος της εγγυητικής με βάση το συμβόλαιο ανέρχεται στα €10 εκ. «Αναμένουμε ακριβώς αυτή την υλοποίηση των όρων του συμβολαίου όπως έχουν λεχθεί στη συνάντηση και στη σύσκεψη» σχολίασε σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος Λάρνακας, κ. Ανδρέας Βύρας.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι, «για να εφαρμοστεί η σύμβαση, πρέπει να ανανεωθεί η εγγυητική. Από τη στιγμή που θα ανανεωθεί η εγγυητική, τα υπόλοιπα θα προχωρήσουν βάσει των προνοιών της συμφωνίας».

Η εταιρεία δεσμεύτηκε, επίσης, ότι θα ξεκινήσει τα έργα τον ερχόμενο Ιούνιο, όπως προνοεί η συμφωνία, ενώ ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, προειδοποίησε την Κίτιον ότι ο Δήμος Λάρνακας δεν αποδέχεται μη υλοποίηση όλων όσων προνοεί η Σύμβαση Παραχώρησης.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους αν πράγματι τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούνιο, ο κ. Βύρας απάντησε ότι «αυτό λέει η συμφωνία. Από εκεί και πέρα, επαναλαμβάνω ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις, με την έννοια ότι η άδεια εκδίδεται 26 Απριλίου, έχουν βγει σε προσφορές, άρα αναμένουμε ακριβώς και από την εταιρεία, αλλά και από το Υπουργείο Μεταφορών που ελέγχει τη σύμβαση, την υλοποίηση αυτής της συμφωνίας».

Διαβάστε επίσης: ΥΠΟΙΚ: Δεν απειλούν την κυπριακή οικονομία οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ