Διαβεβαιώσεις ΠτΔ: Κανονικά θα προχωρήσει η ανάπτυξη του λιμανιού Λάρνακας

Τι είπε για το τερματικό Βασιλικού

Θα γίνει κανονικά η ανάπτυξη του λιμανιού Λάρνακας, ανέφερε το βράδυ της Τρίτης ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι το θέμα θα απασχολήσει την Τέταρτη το Υπουργικό Συμβούλιο. Είπε ακόμη ότι συζήτησε με τον Εμίρη του Κατάρ και για αυτή την ανάπτυξη.

Διαβεβαιώσεις για το λιμάνι Λάρνακας

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος σε εκδήλωση της ΕΔΕΚ για τα 55 χρόνια από την ίδρυσή της και για την 20ή επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), στο Σκαλί Αγλαντζιάς, σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι οι εργασίες για τη μαρίνα Λάρνακας έχουν τερματιστεί μετά από απόφαση της Κυβέρνησης και ότι είχε δηλώσει πως το κράτος δεν εκβιάζεται, κάτι που ο Πρόεδρος το απέδειξε στην πράξη, και ερωτηθείς ποια είναι τα επόμενα βήματα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Η ανάπτυξη του λιμανιού Λάρνακας θα γίνει κανονικά.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Συζήτησα ήδη με τον Υπουργό Μεταφορών, θα μας απασχολήσει το θέμα και προχωρούμε αμέσως με αυτό που πρέπει να γίνει. Να βγούμε σε προσφορές, να βρούμε μια εταιρεία, η οποία μπορεί πραγματικά να ανταποκριθεί. Το οφείλουμε στη Λάρνακα, το οφείλουμε στους πολίτες. Γι’ αυτά τα έργα ειδικότερα στρατηγικής σημασίας χρειάζεται να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, και αυτοί που αναλαμβάνουν ευθύνες θα πρέπει να είναι σε θέση να ανταποκριθούν.»

¨Να μην υπάρχει ανησυχία για τους εργαζόμενους"

Ερωτηθείς πώς διασφαλίζονται οι εργαζόμενοι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Να μην υπάρχει καμία ανησυχία, ειδικότερα για τους εργαζόμενους. Με τον Δήμο Λάρνακας είμαστε σε συνεχή επαφή, δεν υπάρχουν οποιοιδήποτε λόγοι για να υπάρχει ανησυχία, ειδικότερα αναφέρομαι στους εργαζόμενους.»

Ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Κύπρο από τον Εμίρη του Κατάρ

Σε ερώτηση αν ο Εμίρης του Κατάρ έδειξε ενδιαφέρον και γι’ αυτή την ανάπτυξη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Μιλήσαμε για πολύ συγκεκριμένες αναπτύξεις, συμπεριλαμβανομένης και αυτής, αλλά και άλλες στρατηγικές αναπτύξεις. Υπάρχει ένα ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα μας, γι’ αυτό έγινε η επίσκεψη. Ήταν ένας από τους πιο βασικούς λόγους των συζητήσεων, αλλά θα δούμε στην πράξη. Τέτοια έργα στρατηγικής σημασίας τα προσεγγίζουμε με απόλυτη σοβαρότητα.»

Ερωτηθείς αν έχει δοθεί λίστα έργων στον Εμίρη του Κατάρ που να αφορούν σε ενδεχόμενες επενδύσεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Μετά από την επίσκεψή μου στο Κατάρ πριν από έξι μήνες, είχαμε συζητήσει με τον Εμίρη του Κατάρ και υποσχέθηκε ότι θα στείλει στην Κύπρο εκπροσώπους του Κατάρ από το Investment Authority. Όντως επισκέφθηκαν την Κύπρο σε δύο περιπτώσεις, ήταν εδώ και την προηγούμενη βδομάδα, και οι συζητήσεις μας ήταν συγκεκριμένες.»

Τι είπε για το τερματικό Βασιλικού

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι και για το έργο στο Βασιλικό φαίνεται να υπάρχει στασιμότητα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε: «Να αναμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα. Πέραν της συνάντησης που είχα με τον Κινέζο Πρέσβη, υπάρχουν συνεχώς διεργασίες και σε τεχνοκρατικό και σε πολιτικό επίπεδο. Να αναμένουμε να δούμε και αν προκύψει ανάγκη για τοποθέτηση θα την κάνουμε. Σίγουρα ευχή και προσδοκία μας δεν είναι να έχουμε τα ίδια αποτελέσματα με το λιμάνι της Λάρνακας, αλλά, επαναλαμβάνω, η κάθε εταιρεία που αναλαμβάνει τέτοιου είδους σημαντικά έργα θα πρέπει να μπορεί να ανταποκριθεί.»

Διαβάστε επίσης: Μ. Σκανδάλης: Εφιαλτικό το σενάριο για τις τράπεζες αν δεν εφαρμόζαμε τις κυρώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ