Έντονη απάντηση Οδυσσέα στην Λοττίδου για τις προσλήψεις στην Ελ.Υπηρεσία

Υπεραμύνεται των διαδικασιών που ακολούθησε και των επιλογών του.

Του Χρήστου Μιχάλαρου

«Η Έκθεση της Επιτρόπου πάσχει εκ βάθρων» απαντάει ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης στην Επίτροπο Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Στυλιανού-Λοττίδη αναφορικά με το έμμεσο «μπλόκο» που έβαλε η δεύτερη σε πρόσληψη 20 υπαλλήλων ορισμένου χρόνου στην ελεγκτική Υπηρεσία.

Σε ανακοίνωσή του, υπεραμύνεται των διαδικασιών που ακολούθησε και των επιλογών του, λέγοντας ότι οι προσλήψεις δεν αφορούν σε πρώτο διορισμό, αλλά για εργοδοτούμενους ορισμένου χρόνου, κάτι που διαφοροποιεί τα δεδομένα.

Υπενθυμίζεται ότι το γραφείο της Επιτρόπου διερεύνησε σχετικό παράπονο του Κλαδικού Συμβουλίου Υπαλλήλων της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και εισηγείται στον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη να επανεξετάσει την απόφασή του και να μην προχωρήσει σε καταρτισμό των εν λόγω συμβάσεων απασχόλησης, μέχρι ξεκαθαρίσουν όλα τα ζητήματα που εγείρονται, σε συνεργασία με το Τμήμα Διοίκησης Προσωπικού.

Σύμφωνα με τον κο Μιχαηλίδη, «ομοίως αυθαίρετοι και ανυπόστατοι είναι οι ισχυρισμοί της Επιτρόπου ότι δήθεν τα προσόντα και τα καθήκοντα της θέσης καθορίζονται μετά από συλλογικές διαβουλεύσεις. Αυτό, στο οποίο κτίζει όλη την επιχειρηματολογία της, είναι αποκύημα φαντασίας και δεν στηρίζεται στο σχετικό νόμο, ουσιώδεις πρόνοιες του οποίου παραγνωρίζει. Οι δε όροι απασχόλησης (μισθός, ωράριο εργασίας, άδειες κλπ), προφανώς είναι αυτοί που ισχύουν για όλους τους έκτακτους, όλης της Δημόσιας Υπηρεσίας». 

Παράλληλα, χαρακτηρίζει «εντελώς ανυπόστατες και ασύνδετες» τις αναφορές της έκθεσης για τη δήθεν ιεραρχική σχέση των εν λόγω 20 υπαλλήλων με τους μόνιμους υπαλλήλους, αναφέροντας ότι η Επίτροπος συγχέει τη σημασία της λέξης «ιεραρχία» με την «αρχαιότητα», καθώς αναφέρει πως σε μία Υπηρεσία όλοι έχουν μεταξύ τους σχέση ιεραρχίας.

Διαβάστε περισσότερα στο SigmaLive