Η πρωτοβουλία της KPMG Κύπρου και του Project Management Institute Cyprus

Που αποσκοπεί η συνεργασία με το Project Management Institute Cyprus. Μιλά στο Economy Today Σύνα Ζαβέρδα Consulting Manager στην KPMG.

Η Σύνα Ζαβέρδα, Manager η οποία ασχολείται με το Management Consulting στην KPMG μίλησε στο Economy Today για το εγχείρημα του Project Management Institute Cyprus.

Πείτε μας λίγα λόγια για τη συνεργασία σας με το PMI Cyprus chapter και πώς προέκυψε;

Αρχικά να πούμε ότι είμαστε πολύ χαρούμενοι που το PMI Cyprus chapter θα είναι μαζί μας σε αυτή τη προσπάθεια, και για το γεγονός ότι αγκάλιασαν αυτή τη πρωτοβουλία από τη πρώτη στιγμή. Η ιδέα προέκυψε πριν από κάποιους μήνες και ουσιαστικά εκφράζει την ανάγκη μας να δούμε τις τάσεις στη κυπριακή αγορά, πόσο ώριμοι είναι οι οργανισμοί στον τομέα της διαχείρισης έργων, τι ζητούν από τους υπεύθυνους έργων και ποιο είναι το προφίλ των ατόμων που υπάρχουν αλλά και ψάχνουμε στη Κύπρο.

Σε ποιο κοινό απευθύνεται η έρευνα;

Η έρευνα απευθύνεται στους Project Managers, αλλά και στα εταιρικά στελέχη τα οποία έχουν την ανάγκη για υπηρεσίες διαχείρισης έργων, και τις οποίες είτε καλύπτουν εσωτερικά είτε ανατρέχουν στη λύση των εξωτερικών συνεργατών. Αναμένουμε να λάβουμε αποτελέσματα και να ακούσουμε τις απόψεις και των δύο μερών, για να έχουμε μια εμπεριστατωμένη εικόνα του τι πιστεύουν οι Project Managers ότι ζητείται από αυτούς αλλά και τι ουσιαστικά είναι αυτό που ψάχνουν οι διάφοροι οργανισμοί.

Που αποσκοπεί αυτή η συνεργασία και τι ευελπιστείτε πως θα είναι το κέρδος;

Ο απώτερος σκοπός είναι να κατανοήσουμε εμείς, οι Project Managers αλλά και όλοι οι οργανισμοί καλύτερα την αγορά της Κύπρου σε ότι έχει να κάνει με τον τομέα της Διαχείρισης ‘Εργων. Πιστεύουμε ότι μέσα από την συλλογή των δεδομένωv και την ανάλυση των αποτελεσμάτων θα προκύψουν πολύτιμες πληροφορίες οι οποίες μέχρι στιγμή δεν υπάρχουν για την Κύπρο, όπως το ποσοστό των έργων που συμπληρώνονται με επιτυχία ή ποιοι είναι οι κύριοι λόγοι αποτυχίας των έργων στην Κύπρο, και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η αναφορά στο Covid-19 και το πώς αυτό έχει επηρεάσει τα έργα στην Κύπρο.

Πως βλέπετε εσείς να εξελίσσεται ο τομέας διαχείρισης έργων;

Εμείς προβλέπουμε ότι ο τομέας του Project Management έχει μια ανοδική τάση και δυναμική που το καθιστά μία πολλά υποσχόμενη υπηρεσία. Αυτό αντικατοπτρίζει τη συνεχή ανάγκη για έμπειρους Project Managers, καθώς και την αυξημένη ζήτηση από τους πελάτες μας σε υπηρεσίες διαχείρισης έργων. Πλέον οι οργανισμοί καλούνται να αντιμετωπίσουν μεγάλες αλλαγές, παρατηρείται μια γενική τάση προς τη τεχνολογία και ανάγκη για τη διαχείρισης αλλαγής, που κατά συνέπεια σημαίνει ότι υπάρχει ανάγκη για έμπειρους και καταρτισμένους Project Managers όπου θα οδηγήσουν τα έργα στην επιτυχία. Γιατί πλέον το περιθώριο λάθους, που κυρίως συνδέεται με οικονομικές συνέπειες, έχει στενέψει αρκετά.

Και τέλος, που θα μπορέσουμε να δούμε τα αποτελέσματα της έρευνας;

Τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο ετήσιο συνέδριο που τελείται από το PMI Cyprus Chapter, στο οποίο η KPMG ήταν από την αρχή από τους βασικούς υποστηρικτές. ‘Εχουμε τη χαρα και τιμή να συμμετέχουμε κάθε χρόνο, και φέτος θα είναι η αρχή μιας συνεργασίας και παρουσίασης αυτής της έρευνας που ευελπιστούμε να θεσμοθετηθεί και να παρουσιάζουμε κάθε χρόνο. Σίγουρα, θα δημοσιεύσουμε και το σχετικό report που θα είναι ανοιχτό και προσβάσιμο στο ευρύ κοινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ