Douleutaras: O κορυφαίος προορισμός Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι

O Χριστόδουλος Χατζηιωσήφ Country Manager μιλά στο Economy Today για τον τρόπο λειτουργίας, τα μέχρι στιγμής επιτεύγματα και τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας.

Tο Douleutaras, έχει εδραιωθεί ως ο κορυφαίος προορισμός Εύρεσης Επαγγελματιών για το σπίτι, κάνοντας τη διαφορά στην αγορά παροχής οικιακών υπηρεσιών. O Χριστόδουλος Χατζηιωσήφ Country Manager μιλά στο Economy Today για τον τρόπο λειτουργίας, τα μέχρι στιγμής επιτεύγματα και τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας.

 1. Πείτε μας λίγα λόγια για την πλατφόρμα του Douleutaras. Τι έχετε καταφέρει έως σήμερα;

Το Douleutaras, έχει εδραιωθεί ως ο κορυφαίος προορισμός Εύρεσης Επαγγελματιών για το σπίτι, κάνοντας τη διαφορά στην αγορά παροχής οικιακών υπηρεσιών. Μέσω της πλατφόρμας του Douleutaras, δίνεται η δυνατότητα σε χιλιάδες επαγγελματίες να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους εκτός του στενού γεωγραφικού τους κύκλου και στους καταναλωτές να βρίσκουν άμεσα τον καταλληλότερο επαγγελματία για τις ανάγκες τους σε πραγματικό χρόνο.

Μέσα από την πλατφόρμα εξυπηρετείται όλο το φάσμα εργασιών για το Σπίτι, από μικρές εργασίες όπως μία συντήρηση κλιματιστικού μέχρι μεγαλύτερης κλίμακας εργασίες, όπως μία γενική ανακαίνιση σπιτιού. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης συμπληρώνει εύκολα τη φόρμα εργασίας και ο έξυπνος αλγόριθμος του προτείνει τον καλύτερο επαγγελματία μέσα σε μόλις 10 δευτερόλεπτα στην περιοχή του. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζουμε ότι η εργασία θα γίνει ποιοτικά και αξιόπιστα, παραμένοντας δίπλα στον χρήστη από την αρχή έως το τέλος της εργασίας.

Από την ίδρυσή μας έως σήμερα, έχουμε λάβει περισσότερα από 1.200.000 αιτήματα εργασιών σε 4 χώρες (Ελλάδα, Κύπρος, Πορτογαλία και Ιρλανδία).

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην κυπριακή αγορά από τα τέλη του 2020 και πλέον συνεργαζόμαστε με περισσότερους από 500 επαγγελματίες, έχοντας λάβει περισσότερα από 80.000 αιτήματα εργασιών στις επαρχίες Λευκωσίας, Λάρνακας, Λεμεσού, Πάφου και Αμμοχώστου.

 1. Πως αναπτύσσεται η κοινότητα των επαγγελματιών-συνεργατών μέσω της πλατφόρμας;

Για εμάς, η ανάπτυξή μας βασίζεται στους ανθρώπους μας και στη διαρκή προσπάθειά μας να δημιουργούμε ένα περιβάλλον που δίνει σε κάθε επαγγελματία-συνεργάτη όλα τα εφόδια που χρειάζονται για να πετύχει τους στόχους του.  Η κοινότητα των επαγγελματιών-συνεργατών, αναπτύσσεται μέσω των πρακτικών λύσεων που παρέχονται από την πλατφόρμα του Douleutaras.

Ενδεικτικά, προσφέροντάς τους ένα “έξυπνο” τεχνολογικό σύστημα που τους επιτρέπει να έχουν μια πλήρη εικόνα για τον αριθμό των εργασιών που διαχειρίζονται καθημερινά, τα έσοδά και τα περιθώρια ανάπτυξής τους, ένα στρατηγικά δομημένο οργανισμό που λειτουργεί έχοντας ως γνώμονα τη δίκαιη μεταχείριση και ανέλιξη των συνεργατών του και μία ψηφιακή βοηθό που λειτουργεί ως «προσωπική γραμματέας» του κάθε επαγγελματία, δίνοντάς τους την ευκαιρία να διαχειριστούν τις διάφορες εκκρεμότητες.

 1. Ποια είναι τα επόμενα βήματα της πλατφόρμας του Douleutaras;  Ενδιαφέρεστε να εισάγετε νέες τεχνολογικές λειτουργίες στην πλατφόρμα που θα εξελίξουν σημαντικά την εμπειρία τόσο στον καταναλωτή όσο και στον επαγγελματία;

Μετά από την εισαγωγή του ακαδημαϊκού προγράμματος Douleutaras Pros Academy σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο UClan Cyprus με κύριο στόχο μας τη μετάδοση χρήσιμων γνώσεων στους επαγγελματίες-συνεργάτες μας, θεωρούμε πως θα βοηθήσει τη μετέπειτα πορεία τόσο της πλατφόρμας, όσο και τη σχέση επαγγελματία – χρήστη. Το Douleutaras, μπορεί να θεωρηθεί πηγή τεχνολογικής προοδευτικής αλλαγής και καθημερινά η ομάδα μας σκέφτεται διαφορετικούς τρόπους για την καλύτερη λειτουργία του.

Πιο συγκεκριμένα, εντός του 2022, σκοπεύουμε να προσθέσουμε νέες λειτουργίες στους χρήστες μας, όπως η δυνατότητα να παρακολουθείς live την εξέλιξη της υπηρεσίας σου, ασύγχρονη επικοινωνία μεταξύ των χρηστών, εξελιγμένη ψηφιακή βοηθό για τους επαγγελματίες μας και άλλα πολλά.
Μάλιστα, σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και αισιόδοξοι με την επένδυση του ομίλου Olympia Group στο Douleutaras. Πιο συγκεκριμένα, εντός του δεύτερου εξαμήνου θα ξεκινήσουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες εγκατάστασης και επισκευής μεγάλων ηλεκτρικών συσκευών σε πελάτες του PMM στην Κύπρο.

 1. Ποιες υπηρεσίες προσφέρει η πλατφόρμα; Σκέφτεστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε κι άλλες μελλοντικά;

Μέσω της πλατφόρμας μπορείτε να βρείτε τις πιο κάτω υπηρεσίες:

 • Επείγουσες εργασίες
 • Ανακαινίσεις
 • Τεχνικές εργασίες
 • Μετακομίσεις
 • Καθαρισμός Σπιτιού
 • Εγκατάσταση/Επισκευή Οικιακών συσκευών
 • Υπηρεσίες Εκδηλώσεων

Στόχος μας είναι ο χρήστης να έχει μια ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση όσον αφορά το σπίτι του. Δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο μελλοντικά να προσθέσουμε κι άλλες υπηρεσίες.

 1. Πώς σχολιάζετε την επένδυση του Ομίλου Olympia στην πλατφόρμα και κατά πόσο αυτή βοήθησε στην εξέλιξη της;

Η επένδυση του ομίλου Olympia και η σταθερή υποστήριξη του VentureFriends Fund βασίστηκε στην καινοτομία, τη δημιουργικότητα και το πάθος που χαρακτηρίζουν την πλατφόρμα του Douleutaras.  Σε συνέχεια αυτής της επένδυσης, έχει δημιουργηθεί ένα οικοσύστημα από αξιόπιστους επαγγελματίες που συνεχώς αναπτύσσουν τις δυνατότητές τους στο έπακρο, αναπτύσσοντας τις επιχειρήσεις τους.

 1. Πώς κατάφερε η πλατφόρμα να πείσει τον Έλληνα/Κύπριο να προτιμήσει τη διαδικτυακή από την παραδοσιακή οδό;

Πλέον τα πάντα γύρω μας έχουν αυτοματοποιηθεί και οι καταναλωτές προτιμούν να αναζητήσουν στο διαδίκτυο εύκολα και γρήγορα να βρουν οτιδήποτε χρειάζονται, παρά μέσω της παραδοσιακής οδού. Ακόμη, αν σκεφτούμε πως ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός μας για την εύρεση επαγγελματία είναι η offline σύσταση φίλων, σε αυτό απαντάμε με αξιολογημένους επαγγελματίες, τους οποίους μπορεί να δει ο πελάτης και να αποφασίσει με ποιον θα προχωρήσει συγκρίνοντας τα προφίλ και τις προσφορές τους, χωρίς ρίσκο αν η εργασία του θα εκτελεστεί σωστά.

 1. Ποια αναμένετε να είναι η πορεία της εταιρείας σε 5 χρόνια;

Οι βλέψεις και το όραμα ως προς την εξέλιξή μας, βασίζεται σε δύο βασικούς άξονες: Ο πρώτος αφορά την τεχνολογία, όπου στόχος μας είναι να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε πριν έξι χρόνια, δηλαδή να εξελίξουμε τον παραδοσιακό κλάδο του σπιτιού. Στόχος είναι με την ίδια ευκολία που παραγγέλνουμε το φαγητό μας ή ένα προϊόν να μπορούμε να υλοποιούμε και μια εργασία για το σπίτι. Ακόμη, επιθυμούμε να εισάγουμε νέες τεχνολογικές λειτουργίες που θα εξελίξουν σημαντικά την εμπειρία που προσφέρουμε τόσο στον καταναλωτή όσο και στον επαγγελματία.

Ο δεύτερος άξονας σχετίζεται με την επέκτασή μας στο εξωτερικό σε συνέχεια της πολύ θερμής υποδοχής που λάβαμε στην αγορά της Κύπρου. Με βάση αυτό και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι δείκτες ικανοποίησης των χρηστών στην Ελλάδα και στην Κύπρο βελτιώνονται συνεχώς θεωρούμε σωστό να επεκταθούμε και σε περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, πέραν της Ιρλανδίας και Πορτογαλίας που ήδη δραστηριοποιούμαστε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ