Ακίνητα: Στα €14 εκατ. οι top 10 πωλήσεις Ιανουαρίου - Στη Λεμεσό 1 στις 2

Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων παγκύπρια ήταν συνολικού ύψους €14,3 εκατ., με την ακριβότερη να αφορά χωράφι και κτίριο στον Ποταμό Γερμασόγειας στην Λεμεσό με τιμή €2,97 εκατ. (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Στοιχεία για τις 10 ακριβότερες πράξεις πώλησης ακινήτων που ολοκληρώθηκαν τον Ιανουάριο του 2024, καθώς και τη συνολική αξία των 10 ακριβότερων πωλήσεων ανά επαρχία, δημοσίευσε η εταιρεία Ask Wire. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων παγκύπρια ήταν συνολικού ύψους €14,3 εκατ., με την ακριβότερη πώληση να αφορά χωράφι και κτίριο στον Ποταμό Γερμασόγειας στην Λεμεσό με τιμή €2,97 εκατ.

Μία στις δύο στη Λεμεσό 

Η επαρχία Λεμεσού μετρά, όπως σημειώνεται, πέντε συναλλαγές στην πρώτη δεκάδα των πωλήσεων, την οποία συμπληρώνουν η Λάρνακα και η Πάφος με δύο έκαστη και η Λευκωσία με μία. Η αξία αυτών των πράξεων στην επαρχία Λεμεσού ανήλθε σε €7,54 εκατ., στη Λάρνακα σε €2,68 εκατ., στην επαρχία Πάφου σε €3,1 εκατ. και στη Λευκωσία σε €990.000.

Παράλληλα, οι 50 μεγαλύτερες πράξεις, 10 ανά επαρχία, τον Ιανουάριο ήταν συνολικής αξίας €34,4 εκατ.

Το 32% της αξίας αυτών των πωλήσεων αναλογεί, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ask Wire, στα 10 ακίνητα της επαρχίας Λεμεσού, ενώ η αξία των 10 ακριβότερων ακινήτων που πωλήθηκαν στην επαρχία Πάφου τον Ιανουάριο είναι οριακά πιο ψηλή από αυτή της Λάρνακας.

Συγκεκριμένα, η δεκάδα των ακριβότερων ακινήτων της Λεμεσού πωλήθηκε έναντι €11 εκατ., η δεκάδα της Πάφου πωλήθηκε έναντι €7,7 εκατ. και της Λάρνακας έναντι €7.3 εκατ. Πιο μικρής αξίας (€5,5 εκατ.) είναι τα δέκα πιο ακριβά ακίνητα που πωλήθηκαν τον Ιανουάριο στην επαρχία Λευκωσίας, την οποία ακολουθεί η επαρχία Αμμοχώστου με €2,8 εκατ.

Συνολική αξία 10 ακριβότερων πωλήσεων ανά επαρχία

 

Ο Παύλος Λοΐζου, Διευθύνων Σύμβουλος της Ask Wire, σχολιάζοντας τα πιο πάνω δεδομένα δήλωσε ότι, «είναι προφανές ότι η αγορά ακινήτων υψηλής αξίας κινήθηκε στα ρηχά τον πρώτο μήνα του 2024. Ακόμη και στην ακριβότερη δεκάδα Παγκύπρια οι θέσεις 7 μέχρι 10 αφορούν συναλλαγές αξίας κάτω του εκατομμυρίου. Όσον αφορά τη γενικότερη εικόνα θα έλεγα ότι αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο «ανταγωνισμός» Λάρνακας και Πάφου σ’ αυτή την κατηγορία ακινήτων και κατά πόσο θα δούμε τη Λευκωσία να ανεβαίνει στην πορεία». 

Διαβάστε επίσης: Ελληνική Τράπεζα: Κέρδη ρεκόρ για το 2023 - Ξεπέρασαν τα €365 εκατομμύρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ