Πέρασε τις $42.000 για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο

Άνοδος του Bitcoin πάνω από τον κινητό μέσο όρο - Ο επόμενος στόχος είναι τα 46.000 με 47.000 δολ., αναφέρουν οι αναλυτές.

Το Bitcoin ανέβηκε πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών, για πρώτη φορά ύστερα από δύο μήνες. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα κατέγραψε άνοδο έως και 3% στα 42.956 δολάρια, σε σύγκριση με το τεχνικό ορόσημο των 50 ημερών που ήταν περίπου στα 42.810 δολάρια. Το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα βρήκε στήριξη στην άνοδο της Παρασκευής – τη μεγαλύτερη από τον Οκτώβριο – η οποία το είχε επαναφέρει πάνω από το όριο των 40.000 δολαρίων.

“Το Bitcoin ξεπέρασε κάποια βασικά εμπόδια καθοδικής πορείας τις τελευταίες ημέρες και δείχνει σημάδια ανοδικής κίνησης”, αλλά “καλύπτεται από το 50-DMA και πρέπει να κλείσει πάνω από αυτό”, δήλωσε ο Vijay Ayyar, επικεφαλής της Asia-Pacific της Luno Pte. “Ο επόμενος στόχος  είναι τα 46.000 με 47.000 δολάρια”.

Η άνοδος του Bitcoin πάνω από το τεχνικό σήμα, δίνει μια δυναμική για ακόμα μεγαλύτερη άνοδο εν μέσω της καλύτερης από την αναμενόμενη έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ την Παρασκευή, μετά τα ισχυρά κέρδη της Amazon.com Inc. Τους τελευταίους μήνες, το κρυπτονόμισμα έχει συσχετιστεί με τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου και ο S&P 500 κέρδισε 0,5% την Παρασκευή, ενώ ο Nasdaq 100 αυξήθηκε 1,3%.

Το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα παγκοσμίως, το οποίο μαζί με τον Ether έλαβαν ώθηση  από μια σειρά ρευστοποιήσεων short bets την Παρασκευή, “μπορεί να σημειώσει περαιτέρω άνοδο τις επόμενες εβδομάδες”, δεδομένης της τεχνικής διάσπασης, ανέφερε ο Mark Newton της Fundstrat σε έκθεσή του. “Οι αρχικοί ανοδικοί στόχοι βρίσκονται στα 45.000 δολάρια και στη συνέχεια στα 51.100 δολάρια”.

Άλλα κορυφαία κρυπτονομίσματα όπως το Ether και toSolana ήταν επίσης ελαφρώς υψηλότερα. Ανοδική πορεία, επίσης, κστέγραψαν κατά το τελευταίο 24ωρο το XRP κατά 8,1%, καθώς και το memecoin Dogecoin με άνοδο 7,4% και το Shiba Inu που σημείωσε άνοδο 26%, σύμφωνα με την τιμολόγηση από το CoinGecko.

Πηγή: Bloomberg, newmoney.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ