Η Senvest ενισχύει τη θέση της στην BOC - Αγορά 1 εκατ. μετοχές

Το Επενδυτικό Ταμείο υπερδιπλασίασε την συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου μέσα σε δύο χρόνια.

Του Ξένιου Μεσαρίτη

Εδραιώνει την συμμετοχή του στην Τράπεζα Κύπρου το επενδυτικό ταμείο Senvest Group αγοράζοντας ένα εκατομμύριο μετοχές της Τράπεζας κατά το τελευταίο 24ώρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου το επενδυτικό ταμείο με τις νέες μετοχές που αγόρασε χθες έχει στην κατοχή του 34,7 εκατομμύρια μετοχές της Τράπεζας ενώ έχει ανεβάσει το ποσοστό συμμετοχής του στο 7,79% από το 7,11% που κατείχε πριν την αγορά.

Το ένα εκατομμύριο μετοχές της Τράπεζας Κύπρου αγοράστηκαν από το επενδυτικό ταμείο Senvest Group κατά τη χθεσινή χρηματιστηριακή συνάντηση κατά μέσο όρο περίπου στις 1,05 στερλίνες ανά μετοχή.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη βδομάδα ανακοινώθηκε στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου το ενδιαφέρον του αμερικάνικου επενδυτικού κολοσσού Lone Star για εξαγορά της Τράπεζας Κύπρου ενώ η Τράπεζα αποκάλυψε ότι είχε δεχτεί τρεις προσφορές εξαγοράς της στις οποίες απάντησε με ισάριθμα όχι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Economy Today η νέα αγορά από την Senvest Group αποτελεί θετική εξέλιξη για την εμπιστοσύνη που θέλει να δείξει ότι εμπνέει η Τράπεζα Κύπρου προς το επενδυτικό κοινό ενώ ανταποκρίνεται και στις προτροπές της Τράπεζας προς τους επενδυτές σε ανακοίνωση της στις 19 Αυγούστου "να μην προβούν προς σε οποιαδήποτε ενέργεια στο παρόν στάδιο" σχετικά με το ενδιαφέρον της Lone Star.

Από το 3,67% του 2020 σήμερα έφτασε στο 7,79%

Το επενδυτικό ταμείο Senvest Group έχει εδραιώσει για τα καλά το ποσοστό συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου υπερδιπλασιάζοντας τα ποσοστά του μέσα σε 2 χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο σημερινός τρίτος μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Κύπρου κατείχε τον Αύγουστο του 2020 μόλις το 3,67% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου ενώ σήμερα έχει φτάσει το 7,79%.

Η χθεσινή αγορά αποτελεί την δεύτερη αγορά μετοχών της Τράπεζας Κύπρου μέσα σε τρεις μήνες από το επενδυτικό ταμείο αφού τον Ιούνη του 2022 είχε προβεί σε αγορά μετοχών ανεβάζοντας το ποσοστό συμμετοχής της από το 6,01% στο 7,11%.

Σημειώνουμε επίσης ότι ο ίδιος όμιλος κατέχει σημαντικό μερίδιο του μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής Τράπεζας που φτάνει το 5,06% του συνόλου των μετοχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ