Προς πώληση μέσω δημοπράτησης οδεύουν η Telegraph και το Spectator

Η Lloyds πιστεύεται ότι αποτιμά την αξία των εντύπων σε περίπου 600 εκ. λίρες

Σε διαδικασία πώλησης εισέρχονται τρία από τα μεγαλύτερα έντυπα στη Βρετανία, η καθημερινή εφημερίδα Daily Telegraph, η κυριακάτικη Sunday Telegraph και το εβδομαδιαίο περιοδικό Spectator.

H τράπεζα Lloyds έδωσε εντολή στην εταιρεία AlixPartners να ενεργήσει ως διαχειρίστρια των μετοχών της B.UK, της εταιρείας με έδρα τις Βερμούδες στην οποία ανήκουν τα ιστορικά έντυπα.

Η απόφαση της βρετανικής τράπεζας ήρθε μετά από χρόνια αντιπαράθεσης με τους ιδιοκτήτες όλων αυτών των εταιρειών, τους δίδυμους αδερφούς σερ Ντέιβιντ και σερ Φρέντερικ Μπάρκλεϊ, για την αναδιάρθρωση των δανείων που είχαν λάβει από την Bank of Scotland. Πρόκειται για τράπεζα η οποία το 2008 απορροφήθηκε από τη Lloyds εν μέσω της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Η Lloyds πιστεύεται ότι αποτιμά την αξία των εντύπων σε περίπου 600 εκ. λίρες και από τη στιγμή που πρόκειται για υγιείς επιχειρήσεις αναμένεται μια μεγάλη μάχη μεταξύ των ενδιαφερομένων στην επικείμενη δημοπράτηση. Εκτιμάται ότι μεταξύ των ενδιαφερομένων θα μπορούσαν να είναι ο ιδιοκτήτης της Daily Mail λόρδος Ρόθερμιρ και ο Ρούπερτ Μέρντοκ.

Οι αδερφοί Μπάρκλεϊ απέκτησαν την Telegraph το 2004 έναντι 665 εκ. λιρών. Ο σερ Ντέιβιντ απεβίωσε το 2021.

Εκπρόσωπος της οικογένειας δήλωσε πως τα επίμαχα δάνεια σχετίζονται με τη συνολικότερη ιδιοκτησία μέσων ενημέρωσης του ομίλου και «σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζουν τη λειτουργία του Ομίλου Telegraph Media», ο οποίος, όπως επισημαίνεται, έχει πάνω από 750.000 συνδρομητές και κατέγραψε αυξημένα κέρδη τα προηγούμενα χρόνια.

ΚΥΠΕ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποπαγοποίηση των κενών θέσεων ζητούν ΓΔ ΥΠΟΙΚ - ΓΓ ΠΑΣΥΔΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ