Η«Atlas Offshore Operations» προετοίμασε τον Scarabeo 9 για γεωτρήσεις στην Αίγυπτο

Ο ιταλικός κολοσσός, SAIPEM, επέλεξε την Κύπρο και το λιμάνι της Λεμεσού για την απαραίτητη τεχνική και άλλη προετοιμασία του εξειδικευμένου γεωτρύπανου-εξέδρας, SCARABEO 9, πριν από τη μεταφορά του στην Αίγυπτο.

ΤΟΥ ΛΕΑΝΤΡΟΥ ΠΟΛΥΒΙΟΥ*

Το SCARABEO 9 θα αρχίσει γεωτρήσεις στο θαλάσσιο οικόπεδο NOOR, για λογαριασμό του ιταλικού πετρελαϊκού κολοσσού, ENI, στην ΑΟΖ της Αιγύπτου.

Τις τοπικές υποστηρικτικές εργασίες για την προετοιμασία του SCARABEO 9, της SAIPEM, ανέλαβε η γνωστή κυπριακή εταιρεία ATLAS OFFSHORE OPERATIONS LTD, η οποία ιδρύθηκε το 2013. Η ATLAS είναι ναυτιλιακός πράκτορας με εξειδίκευση στην παροχή υπηρεσιών στη βιομηχανία ενέργειας στους τομείς έρευνας, εξόρυξης και εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου, με ενεργές βάσεις στα λιμάνια Λεμεσού και Λάρνακας, από τις οποίες εξυπηρετούνται οι πελάτες της εταιρείας για έργα που αφορούν τις AOZ της Κύπρου, της Αιγύπτου και του Ισραήλ. 

Ο τομέας λειτουργίας της Atlas

H Εταιρεία ATLAS OFFSHORE OPERATIONS LTD (www.aoo.com.cy) είναι Ναυτιλιακός Πράκτορας και λειτουργεί στον τομέα παροχής υπηρεσιών προς τα σκάφη αναλαμβάνοντας τις απαιτούμενες εργασίες, στις οποίες αυτά προβαίνουν όταν ελλιμενίζονται στα κυπριακά λιμάνια και αγκυροβόλια στη Λεμεσό και στην Λάρνακα ή δραστηριοποιούνται στη ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ποιες υπηρεσίες προσφέρει;

Η ATLAS OFFSHORE OPERATIONS LTD παρέχει, μεταξύ άλλων:

-    Όλες τις απαιτούμενες υπηρεσίες ενός ναυτιλιακού πράκτορα όπως εκτελωνισμό, αλλαγές πληρώματος, υπηρεσίες αγκυροβόλησης και ελλιμενισμού, προμήθεια και αγορά υλικών- υπηρεσιών κλπ. 

-    Σχεδιασμό, προετοιμασία και διαχείριση των υποστηρικτικών βάσεων εντός και εκτός Λιμανιών προσαρμοσμένες στις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη.

-    Παροχή γραφείων και άλλων βοηθητικών υπηρεσιών στο προσωπικό ξηράς των πελατών της εταιρείας

-    Παροχή όλου του απαιτούμενου ανυψωτικού εξοπλισμού (γερανοί μέχρι 350τ, forklift trucks, telescopic forklifts κλπ.) καθώς και εξοπλισμού μεταφορών (flatbed trucks, extendable trucks, multi-wheelers κλπ.)

-    Σχεδιασμό, εκτέλεση και συντονισμό εργασιών όλων των πτυχών φόρτωσης / εκφόρτωσης και μεταφοράς φορτίων από / προς όλα τα είδη πλοίων που χρησιμοποιούν εξειδικευμένο εξοπλισμό. 

-    Διαχείριση του φορτίου συμπεριλαμβανομένων της αποθήκευσης σωλήνων και άλλων μηχανημάτων

-    Μεταφορά εμπορευμάτων και ναυτιλιακές υπηρεσίες προς και από προορισμούς σε όλο τον κόσμο, διά θαλάσσης, οδικώς ή αεροπορικώς 

-    Εκτελωνισμό, πλήρη επεξεργασία τεκμηρίωσης για ευρωπαϊκά, μη ευρωπαϊκά, διαμετακομιστικά, αεροπορικά και θαλάσσια φορτία.

-    Αποθήκευση, μεταφορά και διαχείριση βαρέων, εξειδικευμένων και υπερμεγεθών φορτίων.

-    Παροχή εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού.

SCARABEO 9

Μέχρι σήμερα από την ATLAS OFFSHORE OPERATIONS LTD έχουν εκτελεσθεί επιτυχώς δεκάδες εργασίες συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, και των ακόλουθων:

1.    Μεταφορά εξειδικευμένων μηχανημάτων από/προς το γεωτρύπανο SCARABEO 9, με χρήση πλωτών μέσων
2.    Αλλαγή πληρώματος
3.    Προμήθειες ανταλλακτικών και άλλων υλικών
4.    Παροχή υπηρεσιών στο λιμάνι Λεμεσού
5.    Παροχή υπηρεσιών πάνω στο SCARABEO 9, με πιστοποιημένο και εξειδικευμένο προσωπικό.

Το προσωπικό

Όλες οι πιο πάνω και πολλές άλλες εξειδικευμένες υπηρεσίες δεν θα μπορούσαν να παρασχεθούν έγκαιρα και να διεκπεραιωθούν με συνέπεια, ταχύτητα, επαγγελματισμό και επιτυχία χωρίς το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό της ATLAS OFFSHORE OPERATIONS LTD.

Είναι το σημαντικότερο και πολυτιμότερο πλεονέκτημα της ATLAS και η διαρκέστερη επένδυσή της. Η ομάδα της ATLAS διαθέτει την εμπειρία, τις επαγγελματικές δεξιότητες και ικανότητες, τις εξειδικευμένες γνώσεις και κατάρτιση ώστε να λειτουργεί ως δυναμική ομάδα και να προσφέρει τις υπηρεσίες της εταιρείας στο υψηλότερο επαγγελματικό και τεχνικό επίπεδο, που απαιτεί η βιομηχανία των υδρογονανθράκων και που αξιώνουν οι πελάτες της. 

Μελλοντικά σχέδια της ATLAS

Η ATLAS δεν επαναπαύεται με τα υφιστάμενα έργα, τα οποία έχει αναλάβει και τις πολυδιάστατες υπηρεσίες που προσφέρει προς τους πελάτες της στην Κύπρο. Ταυτόχρονα εργάζεται συστηματικά, μεθοδικά και βάσει σχεδιασμού ώστε να εδραιωθεί ως η κατεξοχήν πιο έμπειρη, ικανή, αξιόπιστη και επιτυχημένη εταιρεία στον τομέα της.

Μεταξύ των μελλοντικών σχεδιασμών της ATLAS είναι ο περαιτέρω εμπλουτισμός των υπηρεσιών που προσφέρει και η ανάληψη, εκτέλεση και αποπεράτωση περισσότερων έργων, στον τομέα των υδρογονανθράκων, στην ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο. Τα πιο πάνω θα επιδιωχθούν μέσα από συνεργασίες και συνέργειες με ομοειδείς εταιρείες του εξωτερικού, με σημαντικό στόχο την προώθηση και εδραίωση της Κύπρου ως στρατηγικής σημασίας κέντρου αναφοράς και παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών για την βιομηχανία των υδρογονανθράκων στην περιοχή. 

Η ATLAS OFFSHORE OPERATIONS LTD σκοπεύει, επίσης, να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στους μελλοντικούς σχεδιασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας για την κατασκευή έργων και υποδομών, για την εξυπηρέτηση του συνόλου των υπηρεσιών και αναγκών της βιομηχανίας των υδρογονανθράκων της Κύπρου και όχι μόνον. 

* Αν. Γενικός Διευθυντής
*Τα κεντρικά γραφεία της Atlas βρίσκονται στη Λεωφόρο Ομονοίας, στη Λεμεσό, ένα χιλιόμετρο από την είσοδο του λιμανιού της πόλης.