Η Energean ολοκλήρωσε την εξαγορά της Edison E&P για $284 εκατ.

H Energean ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά της Edison E&P. και ότι τo τελικό τίμημα είναι 284 εκατ. δολάρια, ενώ το καθαρό τίμημα (μετά τις ταμειακές ροές) είναι 203 εκατ. δολάρια.

«Η ολοκλήρωση της εξαγοράς της Edison E&P σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία μας να καταστούμε η ηγέτιδα ανεξάρτητη παραγωγός εταιρεία στην Μεσόγειο και προωθεί την επίτευξη του στόχου μας για την δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών και την καταβολή διατηρήσιμων μερισμάτων για τους μετόχους μας», είπε ο  Διευθύνων Σύμβουλος της Energean Μαθιός Ρήγας.

 Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, με την εξαγορά της Edison E&P η Energean αποκτά παρουσία σε 9 χώρες και ενισχύει τις προοπτικές της για περαιτέρω ανάπτυξη, ενώ αυξάνονται στα 850 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου τα αποθέματα του ομίλου, με το 70% αυτών να είναι σε φυσικό αέριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιες χώρες έχουν αγοράσει τα 7,25 δισεκατομμύρια εμβόλια; (Γράφημα)

Ο όμιλος μπαίνει σε τροχιά παραγωγής 130,000 βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα με την έναρξη παραγωγής του κοιτάσματος Karish στο Ισραήλ στο δ΄ τρίμηνο του 2021, σε μια εξέλιξη που θα ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο την Energean ως τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία έρευνας και παραγωγής που είναι εισηγμένη στο Λονδίνο, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ