Ποιο το μέλλον των εργαζομένων της J&P Overseas

Το χρηματοδοτικό κενό υπολογίζεται στα €500 εκ.

Του Χρήστου Μιχάλαρου

Στο δικαστήριο οδηγείται πλέον το μέλλον της κατασκευαστικής εταιρίας J&P Overseas, μετά το σοβαρό πρόβλημα χρηματοδότησης το οποίο αντιμετωπίζει.

Η προσφυγή ώστε η εταιρία να υπαχθεί υπό καθεστώς διαχείρισης έγινε χθες, με την εισήγηση να περιλαμβάνει την εταιρία Alvarez & Marshal και η απόφαση αναμένεται να ληφθεί την ερχόμενη Τρίτη 16 Οκτωβρίου.

Μιλώντας στο Economy Today, ασφαλείς πηγές αναφέρουν ότι το χρηματοδοτικό κενό υπολογίζεται γύρω στα €500 εκ., με τις τράπεζες οι οποίες κρατούν στα χέρια τους το χρέος (όπως η Banque Saudi Fransi, Saudi British Bank, The Commercial Bank of Qatar και άλλες τράπεζες της ανατολής) να αποφασίζουν να μη στηρίξουν την εταιρία.

«Σκοπός του διαχειριστή πλέον είναι να μεγιστοποιήσει την αξία των περιουσιακών στοιχείων και τα υπό εξέλιξη έργα να ολοκληρωθούν με το υπάρχον προσωπικό. Βασική προτεραιότητα της εταιρίας είναι οι εργαζόμενοι και η επιστροφή των εγγυητικών στις τράπεζες με όσο το δυνατόν μικρότερη ζημιά», τονίζουν προσθέτοντας ότι ο ορισμός διαχειριστή θα βοηθήσει το προσωπικό, καθώς αυτή τη στιγμή η εταιρία είναι εγκλωβισμένη.  

«Η εταιρία θεωρεί ότι ο διαχειριστής θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον κόσμο», σημειώνουν.

Η πρόταση που είχε γίνει από την J&P Overseas προς τους πιστωτές της ήταν η συνέχιση χρηματοδοτικής στήριξης ώστε να αναληφθούν νέα έργα τα οποία θα επέφεραν νέα έσοδα και θα εξυπηρετούσαν τόσο τα παλαιά, όσο και τα νέα δάνεια. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη με αποτέλεσμα την προσφυγή για καθεστώς διαχείρισης.

«Αυτό που δεν ήθελαν οι τράπεζες ήταν να εκτεθούν με περισσότερο δανεισμό στην εταιρία» εκτιμούν οι ίδιες πηγές.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο CEO έχει ήδη αποστείλει επιστολή σε όλο το προσωπικό με την οποία εξηγεί την κατάσταση.