Προέκταση του εαυτού μας το διαδίκτυο - 88% των Κυπρίων το χρησιμοποιεί καθημερινά

88% των ενηλίκων στην Κύπρο, χρησιμοποιεί καθημερινά το διαδίκτυο - Ποιοι Ευρωπαίοι έχουν την πρωτιά

Το 2020, η πλειοψηφία των βόρειων και δυτικών περιοχών της ΕΕ ανέφεραν σχετικά υψηλές αναλογίες ενηλίκων που χρησιμοποιούσαν το Διαδίκτυο σε καθημερινή βάση. Τα υψηλότερα ποσοστά ενηλίκων που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο κάθε μέρα καταγράφονται γενικά μεταξύ των ανθρώπων που ζουν σε πόλεις και όχι σε αυτούς που ζουν σε αγροτικές περιοχές.

Σύμφωνα με στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, στην Κύπρο το 88% των ανθρώπων που ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία από 17 μέχρι 74 ετών, χρησιμοποιούν καθημερινά το διαδίκτυο. 

Μπορείτε να τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού πάνω από τις διάφορες περιοχές στον παρακάτω χάρτη για να δείτε το ποσοστό των ενηλίκων καθημερινών χρηστών του διαδικτύου στις περιοχές της ΕΕ.

 

 

Το υψηλότερο ποσοστό των ενηλίκων που κάνουν καθημερινή χρήση του διαδικτύου καταγράφηκε στο Ελσίνκι-Ουσιμάα της Φινλανδίας (96%). Ακολούθησε το Hovedstaden στη Δανία, η Στοκχόλμη στη Σουηδία (αμφότερα 95%) και άλλες 2 περιοχές στη Δανία: Syddanmark και Midtjylland (αμφότερες 94%).

Από την άλλη πλευρά, το χαμηλότερο μερίδιο ενηλίκων που κάνουν καθημερινή χρήση του διαδικτύου καταγράφηκε στο Severozapaden στη Βουλγαρία (53%). Ακολούθησε στενά η περιοχή Nord-Est στη Ρουμανία (55%) και τρεις άλλες περιοχές στη Βουλγαρία: Severen tsentralen (επίσης 55%), Yugoiztochen και Yuzhen tsentralen (αμφότερες 56%).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ