Ποιο είναι το καλύτερο τηλέφωνο για να βγάλεις την τέλεια selfie;

Ανάμεσα σε δεκάδες smartphones ποιο κερδίζει για την καλύτερη ποιότητα selfie φωτογραφίας. 

Ευρυγώνιους φακούς, ανάλυση 40 και πλέον Megapixel, μεγάλο ζουν και τεχνητή νοημοσύνη που αναγνωρίζει και βελτιώνει διάφορες πτυχές της φωτογραφίας είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που δίνουν έμφαση οι κατασκευαστές έξυπνων κινητών τηλεφώνων  τον τελευταίο καιρό. Η πρακτική χαρακτηρίζεται λογική κι αναμενόμενη από γνώστες της αγοράς αφού ο φωτογραφική φακός και ιδίως αυτός της μπροστινής όψης δηλαδή H selfie κάμερα είναι ένας από τα βασικά κριτήρια επιλογής μιας συσκευής σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες. 

Η DxOmark, εταιρεία η που εξειδικεύεται στην φωτογραφία δημιούργησε μια λίστα με τα κινητά με τις καλύτερες επιδόσεις στις selfies.

Για να καταλήξει στο top 10 των smartphones που βγάζουν την τέλεια selfie, η DxOmark, χρησιμοποίησε ειδικές μετρήσεις για να αναλύσει πάνω από 1500 φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σε διαφορετικές συνθήκες έκαστη κι ανέλυσε βίντεο διάρκειας μεγαλύτερης των δύο ωρών. 

Από όλες αυτές τις μετρήσεις και συγκρίσεις προέκυψε η παρακάτω λίστα: 

#11 Meizu V6 

Το κινητό της Meizu έχει δεύτερο αισθητήρα 5Μ για ιδιαίτερο βάθος στη φωτογραφία αλλά και για να μπορεί να δημιουργεί το λεγόμενο boken effect. Αυτό σημαίνει ότι θολώνει το φόντο της φωτογραφίας εστιάζοντας σε ένα μόνο σημείο. 

#10 Huawei P20 Pro 

67 βαθμούς παίρνει το συγκεκριμένο κινητό εξαιτίας των νυχτερινών λήψεων που έχει την δυνατότητα να βγάζει. 

#9 Samsung Galaxy S8 

71 βαθμούς για το καμάρι της Samsung, για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Η φωτογραφική του συγκεκριμένου κινητού πετυχαίνει ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό. 

#8 Huawei Mate 20 Pro 

Ανοδική πορεία για την εταιρεία με το συγκεκριμένο μοντέλο κινητού να παίρνει 73 βαθμούς για την τριπλή κάμερα με ευρυγώνιο φακό και τηλεφακό. 

#7 IPhone X 

Στους 74 βαθμούς το IPhone X της Apple, κατατάσσεται στην 7η θέση για έχοντας πολύ καλές επιδόσεις και συνθήκες υψηλότερης αντίθεσης ακόμα και σε απόσταση 30 cm. 

#6 Google Pixel 2 

80 βαθμούς κέρδισε το smartphone της Google. Η μπροστινή κάμερα του κινητού που βγάζει τις σέλφι, διαθέτει αισθητήρα 1/3.2 ιντσών με ανάλυση 8 Μρ και μέγεθος εικονοστοιχείου 1,14 μm.

#5 Samsung Galaxy S9 Plus 

Με την μπροστινή του κάμερα η εστίαση μπορεί να παράγει φωτογραφίες που είναι ελαφρώς "μαλακές".

#4 IPhone Xs Max 

Δεύτερο τηλέφωνο της Apple στο top 10. Ο αισθητήρας της κάμερας του συγκεκριμένου κινητού είναι χαμηλής ανάλυσης και συνδυάζεται με φακό διαφράγματος σταθερής εστίασης μεγέθους 32mm, f/2,2. Ωστόσο, το true depth της Apple, βελτιώνει το βάθος. 

#3 Xiaomi Mi Mix 3

Το συγκεκριμένο μοντέλο πήρε 83 βαθμούς για την μπροστινή διπλή του κάμερα. Ο φακός εστίασης προσφέρει εξαιρετικές αποδόσεις χρώματος. 

#2 Samsung Galaxy Note 9 

Ο αισθητήρας 1/3.6 ιντσών με ανάλυση 8Μρ, και ανάλυση πίξελ 1.22μm, κατατάσσει το εν λόγω μοντέλο στην δεύτερη θέση. 

#1 Google Pixel 3

Στην πρώτη θέση το Google Pixel 3 και δικαίως αφού η μπροστινή του διπλή κάμερα έρχεται μαζί με συμπληρωματικό σύστημα που βοηθά στο να πετύχει πολύ καλή εστίαση. Το Google Pixel 3 πήρε συνολικά 92 βαθμούς και βρέθηκα στην πρώτη θέση του top10.