Αγώνας να καλυφθεί το κενό στην Κύπρο μετά την «πτώση» της Germania

Επί ποδοός η Hermes Airport και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες.

Του Χρήστου Μιχάλαρου

Συνομιλίες και διαβουλεύσεις με διάφορες εταιρίες προκειμένου να καλυφθεί το κενό που προκαλείται από το κλείσιμο της αεροπορικής εταιρίας Germania, διεξάγει η Hermes Airports και όλοι οι αρμόδιοι φορείς.

Σύμφωνα με ανώτατους κύκλους της εταιρίας που διαχειρίζεται τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, πρώτιστος στόχος είναι να εξυπηρετηθούν οι επισκέπτες που «εγκλωβίστηκαν στην Κύπρο», ενώ παράλληλα εξετάζονται σενάρια για την αποκατάσταση της συνδεσιμότητας με τις υπόλοιπες χώρες του εξωτερικού και δη με την Γερμανία.

Οι ίδιοι κύκλοι πάντως τονίζουν ότι δεν αναμένεται να δημιουργηθούν επιχειρησιακά προβλήματα στα αεροδρόμια, καθώς «οι ταξιδιώτες ήδη γνωρίζουν την εξέλιξη και λαμβάνουν μέτρα».

Επί ποδός βρίσκονται και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες, καθώς σύμφωνα με τον Διευθυντή της ACTA Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Όλα στο φως» του Ράδιο Πρώτο, η πτώση της Germania αναμένεται να κοστίσει στην Κύπρο σε επίπεδο τουρισμού.

Όπως ανέφερε, μετά το κλείσιμο της Cobalt Air που συνέδεε την Κύπρο με την Γαλλία, τώρα κενό δημιουργείται και στην γερμανική αγορά η οποία αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη «αιμοδότρια» χώρα του κυπριακού τουρισμού.

Ενδεικτικό παραμένει ότι για το 2018 οι επισκέπτες από την Γερμανία που ταξίψαν με την συγκεκεριμένη εταιρία ανήλθαν περίπου στους 50.000.

Σημειώνεται ότι όσοι ταξίδευαν με την εν λόγω εταιρία εξυπηρετούνταν από ταξιδιωτικούς πράκτορες σε ποσοστό 80%, ενώ το υπόλοιπο 20% που έκλεισε εισιτήρια μεμονωμένα, θα πρέπει να βρει λύσεις με δική του πρωτοβουλία.

Σημειώνεται ότι η Germania η οποία ανήκε στις εταιρίες «χαμηλού κόστους», είχε έδρα το Βερολίνο, διέθετε στόλο 37 αεροσκαφών, ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια εκτελούσε πτήσεις από και προς τα δύο κυπριακά αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου συνδέοντάς τα με διάφορες γερμανικές πόλεις όπως το Βερολίνο, το Αμβούργο, το Ντίσελντορφ και η Νυρεμβέργη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ