Ολικό λίφτινγκ στις δημόσιες μεταφορές

Θέμα εβδομάδων η προκήρυξη διαγωνισμού για τις δημόσιες επιβατικές μεταφορές, λέγει η Υπ. Μεταφορών.

Στη φάση της ολοκλήρωσης των εγγράφων του διαγωνισμού για τις νέες συμβάσεις στις δημόσιες μεταφορές, που θα αντικαταστήσουν τις υφιστάμενες που λήγουν το καλοκαίρι του 2020, βρίσκεται το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, με την αρμόδια Υπουργό Βασιλική Αναστασιάδου να δηλώνει ότι η προκήρυξη είναι θέμα εβδομάδων.
 
Κατά τη σημερινή συζήτηση του προϋπολογισμού του Υπουργείου της στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, η Βασιλική Αναστασιάδου είπε ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στον στόχο της εφαρμογής νέων συμβάσεων δημόσιων μεταφορών, που θα γίνει το 2020, με την ετοιμασία των εγγράφων του διαγωνισμού να βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης, ενώ διαβεβαίωσε τους βουλευτές ότι οι πολίτες δεν θα μείνουν χωρίς δημόσιες συγκοινωνίες και ότι γίνεται προσπάθεια για ορθολογιστική διαχείριση των υφιστάμενων δημοσίων συμβάσεων, με διασφάλιση των συμφερόντων του κράτους και των εργαζομένων και απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών.
 
Η κ. Αναστασιάδου σημείωσε ότι το σύστημα δημόσιων μεταφορών όντως έχει κοστίσει στην οικονομία και πρέπει να έχει και τα ανάλογα αποτελέσματα και την ανάλογη ανταπόκριση από τους πολίτες.
 
«Οι υφιστάμενες συμβάσεις έχουν πολλά προβλήματα και γι΄αυτό είχαν προβλήματα στην εφαρμογή τους και στην παρακολούθησή τους. Στόχος μας είναι οι νέες να μην έχουν τα προβλήματα του παρελθόντος» είπε. Ειδικότερα ανέφερε ότι με τις νέες συμβάσεις η αποζημίωση που θα λαμβάνουν οι ανάδοχοι θα βασίζεται αποκλειστικά στην τιμή της προσφοράς που θα δώσουν κι επίσης θα αναλάβουν και οικονομικό ρίσκο, με ύπαρξη ξεκάθαρων όρων στη σύμβαση. «Φιλοδοξούμε ότι με αυτές τις ασφαλιστικές δικλείδες δεν θα υπάρχουν τα προβλήματα που υπήρχαν στο παρελθόν. Στόχος δεν είναι να σταματήσουμε τη δημόσια παροχή υπηρεσίας μεταφορών επειδή δεν την προτιμούν οι πολίτες, αλλά να την καταστήσουμε πιο ελκυστική έτσι ώστε οι πολίτες να αφήσουν το ιδιωτικό αυτοκίνητο» επεσήμανε. Είπε ακόμα ότι οι διαδρομές θα προσαρμόζονται ανάλογα με τα στοιχεία που θα λαμβάνονται από την τηλεματική, ώστε να εξυπηρετούνται οι πραγματικές ανάγκες.
 
Σύμφωνα με την Υπουργό, προωθούνται βελτιώσεις και δημιουργία νέων υποδομών, όπως σταθμών μετεπιβίβασης, στάσεων και στεγάστρων, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και η εγκατάσταση συστήματος τηλεματικής στα λεωφορεία για την έκδοση και ακύρωση των εισιτηρίων.
 
Σε σχέση με την υπάρχουσα κατάσταση στις δημόσιες μεταφορές εξήγησε ότι δεν είναι η ίδια η οικονομική κατάσταση όλων των αναδόχων και ότι γίνονται συναντήσεις με εταιρείες και προσπάθειες να λυθούν οι οικονομικές διαφορές, χωρίς να απεμπολιστούν τα δικαιώματα του κράτους και χωρίς να αφεθούν οι πολίτες χωρίς δημόσιες συγκοινωνίες.
 
Σημείωσε ότι λόγω των οικονομικών διαφορών που υπάρχουν μεταξύ των ανάδοχων εταιρειών και του κράτους, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για βελτίωση των διαδρομών κ.λπ., ωστόσο επεσήμανε ότι προωθούνται οδικά έργα και γενικότερα η φιλοσοφία της βιώσιμης κινητικότητας, αναφέροντας πως θα γίνονται όλο και περισσότερα έργα, όπως ποδηλατοδρόμοι.
 
Ήδη, είπε, έχει υλοποιηθεί σχέδιο που ενώνει τα πανεπιστήμια μεταξύ τους, σε πρώτη φάση, και σε δεύτερη φάση θα ενώνονται τα πανεπιστήμια της Έγκωμης με το κέντρο της Λευκωσίας.
 
Εντός εβδομάδων η προκήρυξη διαγωνισμού για σύστημα φωτοεπισήμανσης

Σύμφωνα με την Υπουργό, εντός μερικών ημερών ή εβδομάδων αναμένεται ότι θα γίνει η προκήρυξη του διαγωνισμού για εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος φωτοεπισήμανσης.
 
Η Υπουργός είπε ότι τα έγγραφα των προσφορών βρίσκονται στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνική επεξεργασία και ότι η προσφορά θα κατακυρωθεί εντός του 2019.
 
Οι πρώτες κινητές κάμερες, είπε, θα έρθουν τέλος του 2019, με το έργο να ολοκληρώνεται πλήρως στα τέλη του 2021. Πρόκειται για ενενήντα σταθερές και είκοσι κινητές κάμερες, ανέφερε η Βασιλική Αναστασιάδου.
 
Αύξηση του ποσοστού υλοποίησης του προϋπολογισμού αναμένει το Υπουργείο

Η Υπουργός, απαντώντας σε επικρίσεις από πλευράς του ΑΚΕΛ περί χαμηλού ποσοστού υλοποίησης του προϋπολογισμού του Υπουργείου, είπε πως αναμένει ότι η πορεία υλοποίησης του προϋπολογισμού θα ανέλθει σε ακόμα ψηλότερα επίπεδα εντός του 2019, καθώς πολλά έργα θα προκηρυχθούν την επόμενη χρονιά και θα αρχίσει η υλοποίησή τους.
 
«Το ποσοστό υλοποίησης του προϋπολογισμού είχε ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, για το 2019 βλέπω μια μείωση, αλλά ακόμα είμαστε σε προϋπολογιζόμενη κατάσταση και θεωρώ ότι θα το ξεπεράσουμε, πολλά έργα ήταν υπό μελέτη, περάσαμε οικονομική κρίση αναθεωρήσαμε κάποια σχέδια και πιστεύω ότι η διαφορά θα φανεί με την έναρξη των έργων που προανέφερα εντός του 2019 και την υλοποίησή τους» είπε η κ. Αναστασιάδου.
 
Ο συνολικός προϋπολογισμός του Υπουργείου για το 2019, ανέρχεται σε €284.8 εκ. έναντι €280.2 εκ. το 2018, αυξημένος δηλαδή κατά €4.6 εκ. ή 1,67%. Οι πάγιες δαπάνες και τακτικές δαπάνες για το έτος ανέρχονται σε €237.4 εκ. έναντι €232.3 εκ. το 2018 (αύξηση 2,2%) και οι αναπτυξιακές δαπάνες, συμπεριλαμβανομένων των συγχρηματοδοτούμενων έργων, ανέρχονται σε €80.9 εκ. έναντι €77.02 κ. το 2018 (αύξηση 5,13%).
 
Το ποσοστό υλοποίησης του αναπτυξιακού προϋπολογισμού για το έτος 2018, μέχρι και τις 5 Νοεμβρίου, ανέρχεται σε 45,5%, ωστόσο, μέχρι το τέλος του αναμένεται να ανέλθει στο 75%.
 
Μεταξύ άλλων, ο προϋπολογισμός του Υπουργείου για το 2019 περιλαμβάνει αναπτυξιακές δαπάνες που αφορούν τον νέο περιμετρικό δρόμο Λευκωσίας, την ανέγερση του νέου Κυπριακού Μουσείου στη Λευκωσία, το δρόμο Λεμεσού – Σαϊττά και το νέο δρόμο Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς.
 
Διαφωνίες για το λιμάνι Λεμεσού

Τοποθετούμενη επί της θέσης που διατυπώθηκε από πλευράς ΑΚΕΛ για αποτυχία της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού Λεμεσού, η κ. Αναστασιάδου, επεσήμανε ότι το ζήτημα μπορεί να κριθεί εκ του αποτελέσματος.
 
Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε, οι εισπράξεις από την ημερομηνία παραχώρησης του λιμένα Λεμεσού στους διαχειριστές ανέρχονται στα €82.3 εκ. Το ποσό αυτό αναλογεί σε €10 εκ. για το 2016, €36,8 εκ. για το 2017 και €35,8 εκ. για το 2018, ενώ για την περίοδο 2012-16, προ της ιδιωτικοποίησης, ο μέσος όρος κερδοφορίας ήταν στα €23,3 εκ.
 
Η Υπουργός παραδέχτηκε ότι υπάρχουν προβλήματα τα οποία τυγχάνουν διαχείρισης από το Υπουργείο σε συνεργασία με όλους τους συντελεστές.  
 
Αξιολογείται η προσφορά για λιμάνι Λάρνακας

Σε σχέση με την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας, η Υπουργός είπε ότι το στο παρόν στάδιο αξιολογείται η προσφορά.
 
Πρόσθεσε ότι έχει καθοριστεί ένα σταθερό ποσοστό που θα καταβάλλει ο επενδυτής στο κράτος και αυτό εναπόκειται στον ίδιο να το υποβάλει. Η προσφορά, σημείωσε, η Υπουργός θα γίνει αποδεκτή νοούμενου ότι είναι συμφέρουσα για το κράτος. «Έχουν καθοριστεί ελάχιστες απαιτήσεις στο τελικό έγγραφο της σύμβασης, τις οποίες πρέπει να ικανοποιεί ο προσφοροδότης για να γίνει αποδεκτή η προσφορά. Αν δεν ικανοποιούνται δεν θα γίνει αποδεκτή η προσφορά» ανέφερε.
 
Συσκευές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στους αυτοκινητόδρομους

Μέχρι το τέλος του 2019 θα τοποθετηθούν συσκευές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στους αυτοκινητόδρομους, όπως αναφέρθηκε στην Επιτροπή.
 
Η εγκατάσταση θα γίνει με κονδύλι περίπου €1,5 εκ. που υπάρχει στο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, το οποίο έχει ήδη προκηρύξει προσφορά και ολοκλήρωσε την αξιολόγηση. Μέχρι το τέλος του 2019 θα τοποθετηθούν σε όλη την Κύπρο και συγκεκριμένα σε 10-12 σημεία στους αυτοκινητόδρομους, όπου δεν υπάρχουν σημεία φόρτισης.
 
Τα περισσότερα θα εγκατασταθούν στους ζυγιστικούς σταθμούς και θα είναι quick charge, δηλαδή, μέσα σε 20 λεπτά θα φορτίζεται το 80% της ενέργειας στο ηλεκτρικό όχημα, κάτι που αναμένεται να δώσει ώθηση στη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων.  
 
Στόχος, όπως επισημάνθηκε, δεν είναι το κράτος να ανταγωνιστεί τον ιδιωτικό τομέα -καθώς η ΕΕ θέλει η ανάπτυξη του ηλεκτρικού οχήματος να γίνει από τον ιδιωτικό τομέα- αλλά να βοηθήσει ώστε κάποια έργα να είναι βιώσιμα ώστε να μπορέσει ο ιδιωτικός τομέας να αναπτύξει τις αναγκαίες υποδομές για το ηλεκτρικό όχημα.
 
Παράλληλα, όπως ανέφερε η Υπουργός, προωθούνται και σχέδια επιδότησης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας, ενώ δεν επιβάλλονται τέλη κυκλοφορίας και εγγραφής, κάτι που αποτελεί κίνητρο.
 
Ισοσκελισμένος και αναπτυξιακός ο προϋπολογισμός, λέει ο ΔΗΣΥ

Ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος είπε ότι προϋπολογισμός εκτός από ισοσκελισμένος είναι και αναπτυξιακός.
 
Έχουμε σχεδόν 48 εκατομμύρια ευρώ σε αναπτυξιακά έργα τα οποία χρονολογούνταν και λόγω της οικονομικής κρίσης δεν υλοποιήθηκαν, όπως ανέφερε.
 
Ο κ. Δίπλαρος χαιρέτισε την πρόβλεψη υλοποίησης του προϋπολογισμού και πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος του 2018 το ποσοστό υλοποίησης θα ανέλθει στο 75%.
 
«Βλέπουμε για μεγάλα οδικά έργα όπως ο δρόμος Πάφου – Πόλης Χρυσοχού να ξεκινούν οι προσφορές αρχές του 2019», ανέφερε, προσθέτοντας ότι και για τον δρόμο Λεμεσού – Σαϊττά «υπάρχουν στα ταμεία του κράτους συγκεκριμένα εκατομμύρια ευρώ και μέσα στο 2019 θα προκηρυχθούν οι προσφορές».
 
Αναφορικά με επικρίσεις της αντιπολίτευσης για την αξιοποίηση του λιμανιού Λεμεσού, ο κ. Δίπλαρος είπε ότι τα στοιχεία που κατέθεσε σήμερα η Υπουργός Μεταφορών όσον αφορά τα έσοδα του κράτους από την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού Λεμεσού ανέρχονται στα 82,3 εκ. ευρώ και η πρόβλεψη ήταν για τα 78 εκ. ευρώ.
 
«Άρα οι οποιεσδήποτε ενστάσεις ή η αντιπολιτευτική ρητορεία που είχε αναπτύξει το ΑΚΕΛ όσον αφορά την εκμετάλλευση του λιμανιού Λεμεσού και πάλι καταρρίπτεται μέσα από τα στοιχεία και τα εκατομμύρια χρήματα που έχουν εισρεύσει στα ταμεία του κράτους», πρόσθεσε.
 
Είπε ακόμη ότι ο ΔΗΣΥ έχει διαβεβαιώσει την Υπουργό Μεταφορών ότι θα σταθεί δίπλα στο έργο που επιτελείται γιατί θα πρέπει κάποιοι να αντιληφθούν, όπως είπε, που ήμασταν και που είμαστε σήμερα.
 
Έλλειψη οράματος διαπιστώνει το ΑΚΕΛ

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χριστάκης Τζιοβάνης είπε ότι «για ακόμη μια χρονιά βιώσαμε το ίδιο σενάριο σε επανάληψη όπως είναι ένας μειωμένος αναπτυξιακός προϋπολογισμός, λειψός, περιορισμένος χωρίς όραμα».
 
Ανέφερε ότι το κατεξοχήν αναπτυξιακό Υπουργείο χαρακτηρίζεται από έλλειψη οράματος και προοπτική και πρόσθεσε ότι «ο αναπτυξιακός προϋπολογισμός του Υπουργείου όχι μόνο μένει στα ίδια χαμηλά επίπεδα των προηγούμενων χρόνων, αλλά για ακόμη μια χρονιά ένα ποσοστό του 35% του προϋπολογισμού δήθεν μένει ανεκπλήρωτο με τα ίδια κονδύλια να μεταφέρονται ως νέα (κονδύλια) για την επόμενη χρονιά».
 
Αναφορικά με το λιμάνι Λεμεσού, ο κ. Τζιοβάνης είπε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού Λεμεσού έχει αποτύχει και είναι ένα σκάνδαλο ολκής», προσθέτοντας ότι «ο πρώην Υπουργός Μεταφορών μας μιλούσε για κέρδη 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ τα οποία θα προκύψουν τα επόμενα 25 χρόνια ενώ φαίνεται πλέον ξεκάθαρο σύμφωνα και με την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή δεν θα υπερβαίνουν τα 650 εκ. ευρώ για τα επόμενα 25 χρόνια».
 
Ανέφερε επίσης ότι «σήμερα έχει γίνει παραδοχή από την Υπουργό σχετικά με την επιβολή πλαφόν στο λιμάνι της Λάρνακας, όπως είχε προκύψει με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού Λεμεσού, για να γίνει αφαίρεση του, η ανάδοχος εταιρεία του λιμανιού Λεμεσού θα πρέπει να αποζημιωθεί», προσθέτοντας ότι το ΑΚΕΛ είχε από την πρώτη στιγμή εντοπίσει αυτό το τεράστιο έγκλημα, όπως είπε, «που συντελείτο εις βάρος του λιμανιού της Λάρνακας και εις βάρος του φορολογούμενου πολίτη».
 
Επίσης αναφέρθηκε στις εξελίξεις για τις δημόσιες επιβατικές μεταφορές θέμα, όπως είπε, που εξελίσσεται σε μέγα σκάνδαλο, προσθέτοντας ότι έγνοια μας είναι να μην καταρρεύσει το σύστημα και να μείνουμε χωρίς δημόσιες μεταφορές.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ