Δεν έχουν τέλος οι προσλήψεις στις τεχνολογικές εταιρείες

Ανακοινώνονται συνεχώς νέες θέσεις εργασίας.

Οι τεχνολογικοί κολοσσοί συνεχίζουν πυρετωδώς τις προσλήψεις εκμεταλλευόμενοι τη στροφή ενός μεγάλου μέρους του παγκόσμιου πληθυσμού της γης προς τη ψηφιοποίηση δεδομένων και την ψηφιακή ενημέρωση, ως συνεπακόλουθο της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα, σε πολλούς τομείς παρατηρούνται μαζικές απολύσεις ενώ αυξάνονται συνεχώς οι ανησυχίες για την πορεία των παγκόσμιων αγορών.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, στην Καλιφόρνια, οι τεχνολογικές εταιρείες ανακήρυξαν 15,852 νέες θέσεις εργασίας μόνο για τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου, σχεδόν οι τριπλάσιες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Την περασμένη Τρίτη, ανακοινωθήκαν επιπλέον 2,414 θέσεις εργασίας, 9.6% λιγότερες από την προηγούμενη εβδομάδα όπου είχαν αναρτηθεί 2,671 θέσεις.

Σύμφωνα με την Julia Pollak, οικονομολόγο της ZipRecruiter, «Δεν αναμένουμε να υπάρξει μείωση η απώλειες θέσεων εργασίας στους τεχνολογικούς κολοσσούς αφού όλα κυλούν σε σταθερά επίπεδα όπως ήταν πριν την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού».

Επιπλέον, μόλις χθες αναρτήθηκαν νέες θέσεις εργασίας από την Apple, τη Lyft, την Uber, και τη Twitch ενώ στο ίδιο μήκος κύματος με τις εκτιμήσεις της Pollak, κυμαίνονται και οι προβλέψεις του Stuart Carlaw, ανώτερου ερευνητή της ABI, ο οποίος δήλωσε ότι «Η αγορά εργασίας στον τεχνολογικό τομέα θα παραμείνει ισχυρή παρά την εξάπλωση του κορωνοϊού».

Τέλος, κάποιες νεοσύστατες τεχνολογικές εταιρείες σχεδιάζουν αύξηση του προσωπικού τους σε σταδιακή βάση, ακόμα και σε περίπτωση που ο κορωνοϊός «εξαναγκάσει» πολλούς εργαζόμενους να δουλεύουν από το σπίτι.

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ