SocialSpace Academy: Καλλιεργούμε την ψηφιακή κουλτούρα

Το προσωπικό μου, διαθέτει την κατάλληλη εκπαίδευση και επάρκεια γνώσεων ώστε να ανταπεξέλθει στην μεγαλύτερη πρόκληση της σύγχρονης εποχής;

«Η καλλιέργεια εκπαιδευτικής κουλτούρας αποτελεί προϋπόθεση για τον ομαλό Ψηφιακό Μετασχηματισμό τής κάθε εταιρείας» σημειώνει σε συνέντευξή του στο περιοδικό Εconomy Τoday ο Γιώργος Πετρακίδης CEO & Founder του Οργανισμού SocialSpace Academy. Παρουσιάζοντάς μας τις υπηρεσίες που προσφέρει η ακαδημία, αναφέρεται στους 25 έμπειρους εκπαιδευτές και συνεργάτες που διαθέτει, καθώς και σε περισσότερα από 70 προγράμματα τα οποία μπορούν να εφοδιάσουν με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες κάθε επαγγελματία και κάθε επιχείρηση.

Οι κυπριακές επιχειρήσεις έχουν τολμήσει να κάνουν το επόμενο βήμα για ψηφιακή μετάβαση;

Οι επιχειρήσεις στην Κύπρο έχουν διακρίνει αυτήν την αναγκαιότητα. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελούσε ανέκαθεν ένα αγκάθι για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ωστόσο, η εμφάνιση της πανδημίας και η πρόσφατη οικονομική κρίση έχουν αναδείξει και έχουν θέσει πιο επιτακτικά το θέμα της ψηφιακής μετάβασης, αφού αποτελεί προϋπόθεση για τη διατήρηση της βιωσιμότητάς τους. Όσες επιχειρήσεις ξεκίνησαν ήδη το ταξίδι του ψηφιακού μετασχηματισμού έχουν σαφώς ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και έχουν μια πολύ καλύτερη θέση στην αγορά. Επιπρόσθετα, οι ψηφιακές τεχνολογίες δημιουργούν νέες αγορές αλλά και νεοφανείς ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις.  Ως εκ τούτου, αναπόφευκτα οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων διερωτώνται εάν το προσωπικό της επιχείρησής τους διαθέτει την κατάλληλη εκπαίδευση και επάρκεια γνώσεων, ώστε να αντεπεξέλθει στη μεγαλύτερη πρόκληση της σύγχρονης εποχής.

Η εκπαίδευση προσωπικού μπορεί να διαδραματίσει κάποιο ρόλο στην όλη διαδικασία διείσδυσης των ψηφιακών τεχνολογιών στις επιχειρήσεις;

Αδιαμφισβήτητα. Ο εμπλουτισμός, η κατάκτηση γνώσεων και η ανάπτυξη δεξιοτήτων μέσω της εκπαίδευσης του προσωπικού των επιχειρήσεων είναι τα κλειδιά για την ομαλή μετάβαση ενός οργανισμού στην ψηφιακή εποχή και γενικότερα στην αναβάθμιση του εταιρικού προφίλ τόσο σε στρατηγικό όσο και σε τεχνικό επίπεδο. Επιπλέον, η καλλιέργεια εκπαιδευτικής κουλτούρας  δημιουργεί ευγενή άμιλλα, ισχυροποιεί την ασφάλεια και την ανάπτυξη αισθήματος αφοσίωσης στα ήδη υφιστάμενα μέλη, κατευθύνει και καθοδηγεί τα καινούργια μέλη, προσθέτει στην ατομική επαγγελματική ικανοποίηση, και συνεπώς επηρεάζει την παραγωγικότητα του συνόλου κάτι που επιβεβαιώνεται και μέσα από πρόσφατες στατιστικές.

Τι λύσεις μπορείτε να προσφέρετε εσείς ως εκπαιδευτικό κέντρο προς τις επιχειρήσεις/οργανισμούς;

Προπορευόμενοι των ταχύτατων ψηφιακών εξελίξεων, επενδύσαμε σε περισσότερους από 25 έμπειρους εκπαιδευτές και συνεργάτες, με άρτια κατάρτιση, γνώση και δεξιότητες στο αντικείμενό τους, τηρώντας έτσι σταθερά ανοδική πορεία στην παρεχόμενη εκπαίδευση και κατάρτιση σε περισσότερα από 70 προγράμματα όπως, μεταξύ άλλων:

• Ψηφιακές Δεξιότητες

• Digital Marketing

• Human Resources Management

• Project Management

• Ασφάλειας & Υγείας

• Εργατικής Νομοθεσίας, Γραφιστικά κ.ά.

Τα πιστοποιημένα, τα ανοικτά, τα πολυεπιχειρησιακά όσο και τα ενδοεπιχειρησιακά μας προγράμματα καθώς και οι υπηρεσίες μας σε συμβουλευτικό επίπεδο, είναι διαμορφωμένα βάσει των σύγχρονων αναγκών της αγοράς, με γνώμονα τις απαιτήσεις και βελτιώσεις της κάθε επιχείρησης ξεχωριστά, εξατομικευμένα γύρω από το αντικείμενό της και την απαιτούμενη εξειδίκευση.

Αποστολή μας είναι, στις δύσκολες απαιτήσεις του «σήμερα», να παρέχουμε στους συμμετέχοντες εξειδικευμένες, αξιόπιστες και υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες, με αποκλειστικό στόχο την πλήρη κατάρτισή τους, βάσει των σημερινών αναγκών στην αγορά εργασίας εφαρμόζοντας τη θεωρία στην πράξη.

INFO

Ο Γιώργος Πετρακίδης, κατέχει τη θέση CEO & Founder των Οργανισμών SocialSpace Academy, SocialSpace Global Media, και The CIBIT Institute, οι οποίοι παρέχουν ποιοτική κατάρτιση και πιστοποιημένη εκπαίδευση με απόλυτη επιτυχία, σε επαγγελματίες όλων των κλάδων την τελευταία 10ετία.

Διαβάστε επίσης: Iron Mountain: Συνοδοιπόρος στο ταξίδι του ψηφιακού μετασχηματισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ