Πρώτο Περιφερειακό Συνέδριο Εκπαίδευσης σε Ναυτιλιακά Επαγγέλματα

Στο συνέδριο συμμετέχουν εκπρόσωποι Πανεπιστημίων και Εκπαιδευτηρίων της Ανατολικής Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας που προσφέρουν εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με τη ναυτιλία αλλά και γενικότερα τη γαλάζια οικονομία.

Το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) σας προσκαλεί στο 1ο Περιφερειακό Συνέδριο Εκπαίδευσης σε Ναυτιλιακά Επαγγέλματα (1st Regional Conference of Maritime Education and Training Providers ) που συνδιοργανώνεται με το Ωκεανογραφικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου και το Ινστιτούτο Θαλάσσιων Υποθέσεων Ανατολικής Μεσογείου (Mar.In.E.M.).

Στο συνέδριο συμμετέχουν εκπρόσωποι Πανεπιστημίων και Εκπαιδευτηρίων της Ανατολικής Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας που προσφέρουν εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με τη ναυτιλία αλλά και γενικότερα τη γαλάζια οικονομία. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές προέρχονται από την Αίγυπτο, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Ιορδανία, την Κύπρο, το Λίβανο, τη Ρουμανία και την Τουρκία. Το συνέδριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 18 Φεβρουαρίου 2019 (09.00-17.00) στην Αίθουσα 010 του Κτιρίου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων (ΚΟΔ/010) στην Πανεπιστημιούπολη, Πανεπιστήμιο Κύπρου, είναι ανοικτό στο κοινό. 

Το εν λόγω συνέδριο οργανώνεται στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου Blue Career Centre of Eastern Mediterranean and Black Sea (MENTOR) που έχει ως κύριο στόχο του την ίδρυση του Κέντρου Γαλάζιας Σταδιοδρομίας στην Κύπρο και την προσέλκυση νέων ατόμων αλλά και έμπειρων επαγγελματιών σε τέσσερεις σημαντικούς τομείς της Γαλάζιας Ανάπτυξης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας: θαλάσσιες μεταφορές (ναυτιλία, λιμάνια, ναυπηγοεπισκευή και ναυπηγική βιομηχανία), κρουαζιέρα και θαλάσσιος τουρισμός, υδατοκαλλιέργειες και υπεράκτια εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου.