Κίνα: Ο κορωνοϊός δίνει ώθηση στις αυτοκινητοβιομηχανίες

Οι Κινέζοι πολίτες δείχνουν να προτιμούν τα ιδιωτικά δικά τους αυτοκίνητα παρά τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Η κλιμάκωση της επιδημίας του κορωνοϊού μπορεί να αποτελέσει ισχυρή ώθηση για τις αυτοκινητοβιομηχανίες στην Κίνα, καθώς οι Κινέζοι πολίτες κάνουν δεύτερες σκέψεις σχετικά με τη χρησιμοποίηση των δημόσιων συγκοινωνιών, σύμφωνα με προβλέψεις των αναλυτών.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ολοένα και περισσότεροι πολίτες προτιμούν τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα για τη μετακίνηση τους παρά τα δημόσια λεωφορεία, καθώς επικρατούν ανησυχίες σχετικά με την ταχύτητα εξάπλωσης και μετάδοσης του ιού. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, μεταβαίνοντας σε ιδιωτικό αυτοκίνητο, περιορίζεται αυτόματα η πιθανότητα μετάδοσης του, άρα ως αποτέλεσμα αναμένεται να υπάρξει αύξηση της ζήτησης για αυτοκίνητα, κατι που θα δώσει ισχυρή ώθηση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στη χώρα.

Σύμφωνα με αναλυτές της διεθνούς χρηματοπιστωτικής εταιρείας Morningstar inc, « η αγορά αυτοκινήτων στην ασιατική χώρα κινείται εν μέσω πανικού μετά την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού. Σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, η ζήτηση δύναται να κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα, νοουμένου ότι οι καταναλωτές θα περιοριστούν στο σπίτι τους, μακριά από τις διάφορες αντιπροσωπίες», δήλωσε εκπρόσωπος της Morningstar.

Ακόμα και η παραμικρή αύξηση στη ζήτηση αυτοκινήτων, θα ήταν ευπρόσδεκτη για τους κατασκευαστές αφού προηγουμένως επήλθε βαθιά πτώση στην αγορά, ενώ πτωτικά κινούνται και οι πωλήσεις για τρίτο συνεχές έτος. Ωστόσο, τα προβλήματα εφοδιασμού που ταλανίζουν την αγορά, ενδέχεται να σταθούν εμπόδιο για την ανάκαμψη του κλάδου. Ήδη, οι ανησυχίες που επικρατούν για τον κορωνοϊό, προκάλεσαν το κλείσιμο σε πολλά εργοστάσια τόσο στη Ουάν, όσο και σε όλη τη χώρα.

Τέλος, διάφοροι ερευνητές εκτιμούν ότι σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, όσο συνεχίζει να επιβραδύνεται η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας, τόσο θα επιβαρύνεται και ο τομέας των πωλήσεων αυτοκινήτων της χώρας.

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ