Parimatch: Στόχος μας να έχουμε θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία

Η Chairwoman του Parimatch Foundation, Katerina Biloruska, παρουσιάζει τις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί το ίδρυμα.

«Αποστολή του Parimatch Foundation είναι να ενώσει το κράτος, τις υπεύθυνες επιχειρήσεις και τις πολιτικές οργανώσεις για την ευημερία των παιδιών», υπογραμμίζει στο Economy Today η Chairwoman του Ιδρύματος, Katerina Biloruska. Αναφερόμενη στο έργο που έχει να επιτελέσει το ίδρυμα Parimatch Foundation, η κ. Biloruska τονίζει μεταξύ άλλων: «Η εταιρεία έχει θέσει έναν φιλόδοξο στόχο: να έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, κάνοντας τα παιδιά πιο υγιή και συνειδητά». Όπως εξηγεί, «φέτος, στο πλαίσιο της υλοποίησης των μεγάλων προγραμμάτων, επικεντρωθήκαμε στην προσβασιμότητα στον αθλητισμό και την εκπαίδευση, καθώς και στην ένταξη σε αυτά».

Ποιες δραστηριότητες πραγματοποιεί το Parimatch Foundation;

Το διεθνές φιλανθρωπικό ίδρυμα Parimatch Foundation προωθεί μια υγιή και ευημερούσα κοινωνία, εξασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά στους τομείς της εκπαίδευσης και του αθλητισμού, ανεξάρτητα από τα φυσικά χαρακτηριστικά και την κοινωνική θέση κάθε παιδιού.

Ποιοι είναι οι στρατηγικοί σας άξονες και ποιος είναι ο απολογισμός σας για το τρέχον έτος;

Η κύρια στρατηγική γραμμή των δραστηριοτήτων του ιδρύματος είναι η ανάπτυξη των παιδιών μέσω της παροχής πρόσβασης στον αθλητισμό και την εκπαίδευση. Φέτος, στο πλαίσιο της υλοποίησης των μεγάλων προγραμμάτων, επικεντρωθήκαμε στην προσβασιμότητα στον αθλητισμό και την εκπαίδευση, καθώς και στην ένταξη σε αυτά.

ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΣ

Ποια έργα έχουν ολοκληρωθεί μέσω του Parimatch Foundation και ποια βρίσκονται σε εξέλιξη;

Σε αυτό το σημείο, υλοποιούμε 4 ολοκληρωμένα προγράμματα στην Κύπρο, την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και το Καζακστάν:

• «Νέος Φυσικός Πολιτισμός»: Ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην ανάπτυξη και τη διάδοση της φυσικής αγωγής στα σχολεία με σκοπό την ενίσχυση των σωματικών δραστηριοτήτων των παιδιών.

• «Yes, I Can!»: Ένα πρόγραμμα που απευθύνεται στην υποστήριξη και την ανάπτυξη παιδιών με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες μέσω της συμμετοχής τους στον αθλητισμό.

• «Sports Mentor»: Ένα πρόγραμμα που επικεντρώνεται στη διασφάλιση ότι κάθε παιδί, ανεξάρτητα από την κοινωνική του θέση, μπορεί να αναπτύξει και να κυνηγήσει τα όνειρά του.

• «Boost4Best»: Ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε ειδικά για την κυπριακή κοινότητα και στοχεύει στην προώθηση αθλημάτων υψηλού επιπέδου στη χώρα. Το τελευταίο πρόγραμμα σχεδιάστηκε ειδικά για την Κύπρο – προσπαθούμε να υποστηρίξουμε πιθανούς πρωταθλητές στο ταξίδι τους προς τη νίκη, για να μπορέσουν να πανηγυρίσουν για τη χώρα τους.

Ποιες στρατηγικές συνεργασίες έχετε δημιουργήσει;

Αποστολή του ιδρύματος είναι να ενώσει το κράτος, τις υπεύθυνες επιχειρήσεις και τις πολιτικές οργανώσεις για την ευημερία των παιδιών. Οι στρατηγικές συνεργασίες είναι ο πυρήνας της διεύρυνσης των έργων μας. Έτσι, το πρόγραμμα «Boost4Best» στην Κύπρο υλοποιείται σε συνεργασία με την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή. Στην Ουκρανία, τα προγράμματά μας υλοποιούνται σε μεγάλο βαθμό λόγω της εταιρικής σχέσης με το Υπουργείο Παιδείας της Ουκρανίας, καθώς και με την Εθνική Επιτροπή Αθλητισμού ατόμων με αναπηρία της Ουκρανίας.

ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΜΑΣ ΣΧΕΔΙΑ

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια για το Parimatch Foundation;

Ο πρωταρχικός μας στόχος για φέτος είναι η επέκταση της γεωγραφικής εμβέλειας του Parimatch Foundation. Επιπλέον, υλοποιούμε ενεργά τα προγράμματά μας στην Ουκρανία, την Κύπρο, τη Λευκορωσία και το Καζακστάν.

Πώς μπορεί το Parimatch Foundation να συμβάλει στην προώθηση και καλλιέργεια μιας κουλτούρας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης;

Οι δραστηριότητες της ομάδας του Parimatch Foundation αποτελούν μέρος της παγκόσμιας στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Η εταιρεία έχει θέσει έναν φιλόδοξο στόχο: να έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, κάνοντας τα παιδιά πιο υγιή και συνειδητά. Αυτό κάνει η ομάδα του ιδρύματος: σε κάθε πρόγραμμα PMF, ο αθλητισμός θεωρείται ως εργαλείο για την κοινωνικοποίηση των παιδιών, την προώθηση της ομαδικότητας και των ηγετικών τους δεξιοτήτων, την ενίσχυση της υγείας και την αύξηση των σωματικών δραστηριοτήτων.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ PARIMATCH FOUNDATION

«Έχουμε έναν επίσημο εκπρόσωπο του ιδρύματος σε κάθε περιοχή, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις επιχειρησιακές δραστηριότητες της τοπικής ομάδας του Parimatch Foundation. Ως μέλος του Parimatch Tech Supervisory Board είμαι υπεύθυνη για την υλοποίηση της παγκόσμιας στρατηγικής ΕΚΕ της εταιρείας και ως Πρόεδρος του Parimatch Foundation είμαι υπεύθυνη για την επίβλεψη της στρατηγικής του συνόλου των δραστηριοτήτων του ιδρύματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ