Consulco: Πολυετής εμπειρία και γνώση στον τομέα των κατάλληλων δομών και επενδύσεων

«Δίνοντας λύσεις σε ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές, προσφέροντάς τους την επιλογή να επενδύσουν σε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο ορίζοντα και σε χαμηλό ή μέτριο επίπεδο ρίσκου, έτσι ώστε αυτά τα προϊόντα να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις τους».

Διαχρονικός στόχος του Ομίλου είναι η προστασία και αύξηση της απόδοσης των κεφαλαίων των πελατών μας, διαμέσου των κατάλληλων δομών και επενδύσεων, και η πετυχημένη και συνετή διαχείριση κινδύνου.

Μέσα σε αυτό το οικονομικό και επενδυτικό περιβάλλον, οι επενδυτές αναζητούν εναλλακτικές επενδυτικές επιλογές, εφαρμόζοντας παράλληλα μια σημαντική αρχή, τη διασπορά του χαρτοφυλακίου, τη μείωση του ρίσκου και την εξασφάλιση υψηλών αποδόσεων, για να προσδίδουν αξία στο χαρτοφυλάκιό τους», αναφέρει ο Director of Investment Services της Consulco, Μιχάλης Ταννούσης, μιλώντας για τη σημασία του τομέα των επενδυτικών ταμείων, και σημειώνει: «Στην Κύπρο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αγαπημένη μακροπρόθεσμη επένδυση ήταν οι καταθέσεις μετρητών στην τράπεζα και οι επενδύσεις στα ακίνητα. Τα τελευταία χρόνια, όμως, κάποιες από αυτές τις αντιλήψεις έχουν αλλάξει. Οι τραπεζικές καταθέσεις προσφέρουν τώρα πολύ χαμηλά επιτόκια, με χρεώσεις στους καταθετικούς λογαριασμούς, ενώ η επιλογή αγοράς ακινήτων είναι δύσκολη, αφού οι τιμές παραμένουν υψηλές λόγω αυξημένου κόστους κατασκευαστικών υλικών, καυσίμων και μεταφορών. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες που ζούμε σήμερα, πάντοτε υπάρχουν αξιόλογες εταιρείες με σημαντικές μερισματικές αποδόσεις και ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Το ζητούμενο είναι οι επενδυτές να λαμβάνουν σωστή και ολοκληρωμένη ενημέρωση αναφορικά με τις εταιρείες αυτές και τις επενδυτικές επιλογές που προσφέρουν».

ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Ταννούσης, «η Consulco, βαθιά εδραιωμένη στον τομέα των επαγγελματικών και επενδυτικών υπηρεσιών από το 1993, έχει πολυετή εμπειρία στον τομέα της διαχείρισης επενδύσεων στο Λονδίνο και σταθερές υψηλές επενδυτικές αποδόσεις. Δραστηριοποιείται με δύο εταιρείες, την Consulco Real Estate και τη London Credit, μέσω των οποίων δημιουργεί και διαχειρίζεται μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επενδύσεις. Οι επενδύσεις αυτές δίνουν λύσεις σε ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές, προσφέροντάς τους την επιλογή να επενδύσουν σε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο ορίζοντα και σε χαμηλό ή μέτριο επίπεδο ρίσκου, έτσι ώστε αυτά τα επενδυτικά προϊόντα να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις τους».

CONSULCO REAL ESTATE

Κύρια δραστηριότητα της Consulco Real Estate τα τελευταία 10 χρόνια είναι η διαχείριση επενδύσεων σε ακίνητα στο Λονδίνο, με το χαρτοφυλάκιο να υπερβαίνει τα 120 εκατομμύρια στερλίνες και να αποτελείται από εμπορικά και οικιστικά ακίνητα, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία κεφαλαιακής υπεραξίας και την αύξηση των ενοικίων και των κερδών. Η καθαρή απόδοση που έχει επιτύχει για τους επενδυτές της είναι 8,18% ετησίως για την περίοδο 2010-2020, αξιολογημένη από τη Morgan Stanley Capital International (MSCI). Η πολυετής πείρα των διευθυντικών στελεχών στο Λονδίνο και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της τελευταίας σχεδόν δεκαετίας απέδειξαν έμπρακτα την πετυχημένη στρατηγική της εταιρείας.

Η Consulco πολύ σύντομα θα ανακοινώσει τη νέα πεντάχρονη συλλογική επένδυση Real Estate Fund, με την οποία επικεντρώνεται στην αγορά και την επέκταση εμπορικών ακινήτων σε περιοχές του Λονδίνου με αυξημένη ζήτηση. Η συλλογική αυτή επένδυση θα είναι ανοιχτή για εγγραφή προς ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές σε 3 μήνες.

LONDON CREDIT

Παράλληλα, η Consulco έχει ιδρύσει την εταιρεία London Credit, η οποία τα τελευταία 10 χρόνια παρέχει βραχυπρόθεσμες δανειοδοτήσεις με εξασφάλιση οικιστικά και εμπορικά ακίνητα του Λονδίνου, στις οποίες συμμετέχουν επενδυτές οι οποίοι απολαμβάνουν σταθερές και υψηλές αποδόσεις.

Μέσω αυτής της συμμετοχής, οι επενδυτές μπορούν όχι μόνο να αντλούν σταθερό εισόδημα, αλλά και να επωφελούνται από μια ξεκάθαρη στρατηγική εξόδου, δεδομένου ότι οι χρηματοδοτήσεις εξοφλούνται εξ ολοκλήρου συνήθως εντός έξι έως δώδεκα μηνών.

Η επένδυση βραχυπρόθεσμα αποφέρει σταθερές αποδόσεις μεταξύ 5-7% και εξασφάλιση με ακίνητο στο Λονδίνο που έχει αξία τουλάχιστον 150% του ποσού της επένδυσης. Τα τελευταία 10 χρόνια η London Credit έχει εγκρίνει βραχυπρόθεσμα δάνεια αξίας πέραν των 120 εκατομμυρίων στερλινών. Το 2021 η Consulco έχει δημιουργήσει το London Credit Fund, ένα ταμείο εναλλακτικών επενδύσεων, το οποίο προσφέρει σε επαγγελματίες και καλά ενημερωμένους επενδυτές υψηλές και σταθερές αποδόσεις 4% στο ευρώ, βραχυπρόθεσμο ορίζοντα 12 μηνών και προστασία του επενδυτικού κεφαλαίου με ακίνητο στο Λονδίνο μεγαλύτερης αξίας.

Τους τελευταίους 7 μήνες το ενεργητικό του ταμείου έφτασε τα 11 εκατομμύρια ευρώ, με το προφίλ των επενδυτών να αποτελείται από ασφαλιστικές εταιρείες, ταμεία προνοίας και συντάξεων, εταιρείες, τράπεζες και ιδιώτες.

Διαχρονικός στόχος του Ομίλου είναι η προστασία και αύξηση της απόδοσης των κεφαλαίων των πελατών μας, διαμέσου των κατάλληλων δομών και επενδύσεων, και η πετυχημένη και συνετή διαχείριση κινδύνου.

Ενδεικτικό είναι ότι, τα τελευταία 10 χρόνια και μετά την απόφαση για το Brexit (2016) και την πανδημία COVID-19 (2020), τα κέρδη και μερίσματα των επενδυτών της London Credit παραμένουν σταθερά, χωρίς καμία διακύμανση.

«Για να πετύχεις αυτόν τον στόχο είναι αναγκαίο να έχεις έμπειρα άτομα και να δραστηριοποιείσαι στην κατάλληλη αγορά, με σωστά νομοθετικά πλαίσια και με επαγγελματισμό. Οι επενδυτές που εμπιστεύονται τον Όμιλό μας στηρίζονται στην πολύχρονη γνώση και εμπειρία του στον τομέα των εναλλακτικών επενδύσεων και στα εντυπωσιακά αποτελέσματα που πετυχαίνει», τονίζει ο Director of Investment Services της Consulco, Μιχάλης Ταννούσης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ