ΙδΕΚ: Φέρνει κοντά ερευνητές και επιχειρήσεις για να υποβάλουν κοινές προτάσεις

Στόχος η προώθηση της μεταξύ τους συνεργασίας σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ύψους €7.3 εκατ.

Σειρά εργαστηρίων δικτύωσης μεταξύ της ερευνητικής και της επιχειρηματικής κοινότητας της Κύπρου ξεκίνησε το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ).

Στόχος των εργαστηρίων είναι η προώθηση της μεταξύ τους συνεργασίας για την από κοινού υποβολή προτάσεων στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Συνεργατική Ανάπτυξη Co-Develop».

Σήμερα, πραγματοποιήθηκαν τα εργαστήρια με θεματική την Αγροδιατροφή και τα Θαλάσσια και Ναυτιλιακά Οικοσυστήματα. 

Οπως σημειώνει το Ιδρυμα, πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία για εκπροσώπους επιχειρήσεων και ερευνητικών οργανισμών να ανταλλάξουν απόψεις, να παρουσιάσουν τις ιδέες τους και να εντοπίσουν νέες ευκαιρίες συνεργασίας.

Υπενθυμίζεται πως στόχος του προγράμματος Co-Develop, ύψους €7,3 εκατ., είναι η ανάπτυξη συνεργασιών και η αξιοποίηση τεχνογνωσίας για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που να δίνουν λύσεις σε σύγχρονες προκλήσεις στους τρεις πιο πάνω τομείς της οικονομίας.

Τα εργαστήρια θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν στις 25 Σεπτεμβρίου με θέμα τις Επιστήμες Υγείας.

Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας είναι ο εθνικός φορέας, αρμόδιος για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο.

Η υλοποίηση της αποστολής του επιτυγχάνεται μέσα από το σχεδιασμό και τη διαχείριση προγραμμάτων επιχορήγησης ερευνητικών έργων και καινοτομικών δραστηριοτήτων, σε συνδυασμό με την υποστήριξη της ένταξης ερευνητών και ερευνητριών της Κύπρου σε ερευνητικές δραστηριότητες στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Επένδυσε €5 εκατ. και πήρε ευχαριστήριο...πρόστιμο από το Δημαρχείο (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ