Κατεχόμενα: Σκάνδαλο με παιδιά «παγιδευμένα» σε κοιτώνες θρησκευτικής σέχτας (ΦΩΤΟΣ)

Η τ/κ εφημερίδα Bugün Kıbrıs δημοσιεύει φωτογραφίες από τα κτίρια και κάνει λόγο για μικρά παιδιά που εκπαιδεύονται από ιμάμηδες διορισμένους από την τουρκική «πρεσβεία», τα οποία παρακολουθούνται 24 ώρες το 24ωρο

Μεγάλο σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στα κατεχόμενα, μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Bugün Kıbrıs, για τη λειτουργία εστιών που ανήκουν στο θρησκευτικό τάγμα Süleymancılar. 

Το δημοσίευμα, το οποίο μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, κάνει λόγο για μικρά παιδιά που εκπαιδεύονται από ιμάμηδες, ενώ στα κτίρια όπου διαμένουν λειτουργεί κλειστό σύστημα παρακολούθησης, που καταγράφει τις κινήσεις τους επί 24ωρου βάσεως. 

Η εφημερίδα αναφέρει πως οι εστίες λειτουργούν από τον «Σύλλογο Βοήθειας Σπουδαστών κατά την περίοδο της Μόρφωσης», ο οποίος ανήκει στη θρησκευτική σέχτα Süleymancılar. 

Αρχικά η εφημερίδα δημοσίευσε φωτογραφίες από κτίρια στο Τρίκωμο, τη Λεύκα και την Αμμόχωστο, αναφέροντας πως κάποια από αυτά λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ άλλα μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και φιλοξενούν και παιδιά κάτω των 18 χρονών. 

Εντούτοις, σήμερα αποκάλυψε πως η θρησκευτική σέχτα διαθέτει ακόμη περισσότερους κοιτώνες, τους οποίους εντόπισαν σε  Λευκωσία, Κερύνεια και Καραβά. 

Κτίρια «φυλακές»

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται χαρακτηριστικό όλων των κτιρίων είναι οι ψηλές περιφράξεις, οι μόνιμα κλειστές κουρτίνες και τα 24ωρα συστήματα παρακολούθησης κλειστού κυκλώματος.

Όπως σημειώνεται «στην εστία που εντοπίστηκε στην Αμμόχωστο εθεάθησαν να εισέρχονται φοιτήτριες. Στη Λευκωσία, εντοπίστηκε μια εστία σε χρήση εγγεγραμμένη στο όνομα του συλλόγου και ένα άλλο κτίριο φοιτητικής εστίας υπό ανέγερση απέναντι. Στην πινακίδα της φοιτητικής εστίας ‘Hale Sultan’ στον Άγιο Γεώργιο της Κερύνειας αναγράφεται το όνομα του συλλόγου. Η φοιτητική εστία στον Καραβά διαπιστώθηκε ότι λειτουργεί παρά το γεγονός ότι έκλεισε δύο φορές από το δήμο». 

Υπό την προστασία της τουρκικής «πρεσβείας»

Όπως σημειώνει το ΓΤΠ, η εφημερίδα γράφει, επίσης, ότι διαπιστώθηκε η θρησκευτική εκπαίδευση στις εστίες, γίνεται από ιμάμηδες που διορίστηκαν σε τζαμιά από το «Γραφείο του Συμβούλου για Θρησκευτικές Υποθέσεις» της λεγόμενης τουρκικής πρεσβείας στη Λευκωσία. 

Αναφέρει δε ότι λόγω της πίεσης που εντάθηκε από το 2000 και έπειτα, οι θρησκευτικές υποθέσεις παραδόθηκαν στην Τουρκία, παρακάμφθηκαν οι Τουρκοκύπριοι, και διορίστηκε από την Τουρκία ο Αχμέτ Ουνσάλ, ο λεγόμενος επικεφαλής θρησκευτικών υποθέσεων του κατοχικού καθεστώτος. 

Επιπρόσθετα,  οι δραστηριότητες στις κατεχόμενες περιοχές, οι οποίες βρίσκονταν υπό τη διαχείριση του «Συμβούλου Θρησκευτικών Υποθέσεων της Πρεσβείας» κλιμακώθηκαν ιδιαίτερα μετά το 2020.

Διαβάστε επίσης: «Ο καταναλωτής θα πληρώσει πάλι τη νύφη» - Τι ισχύει για ταξίδια στο Ισραήλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ