Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ακούει τις εισηγήσεις για ανακούφιση από την ακρίβεια

Ευρεία σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο με συνδικαλιστικές οργανώσεις και κοινωνικές ομάδες, στο πλαίσιο της ετοιμασίας νέου πακέτου μέτρων για στήριξη των νοικοκυριών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα ακούσει σήμερα τις εισηγήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων και κοινωνικών ομάδων, στο πλαίσιο της ετοιμασίας νέου πακέτου μέτρων για ανακούφιση των νοικοκυριών από την ακρίβεια.

Η ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 στο Προεδρικό Μέγαρο. Πρόκειται για την πρώτη κίνηση στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, ενώ την Τετάρτη ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός θα συναντηθεί με τα συνεργαζόμενα κόμματα, προκειμένου να ακούσει τις δικές τους εισηγήσεις.

«Το επόμενο διάστημα η Κυβέρνηση θα μελετήσει όλες τις εισηγήσεις ώστε να διαμορφώσει ένα πακέτο μέτρων για ανακούφιση των νοικοκυριών από την ακρίβεια», δήλωσαν χθες στο ΚΥΠΕ κυβερνητικές πηγές, οι οποίες σημείωναν ότι καταγράφονται ευρύτερα όλα οι απόψεις, περιλαμβανομένων και των αντιπολιτευόμενων κομμάτων «με βασικό κριτήριο τη δημοσιονομική δυνατότητα του κράτους».

Όπως ανακοινώθηκε, στη σημερινή σύσκεψη θα συμμετέχουν οι οργανώσεις ΠΕΟ, ΣΕΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΔΕΟΚ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ, ΠΟΕΔ, Παγκύπρια Οργάνωση Πολύτεκνων, Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας, Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής, Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων και Παγκύπρια Επιτροπή Συνταξιούχων της ΣΕΚ.

Στο μεταξύ, μιλώντας το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο, η υφυπουργός Παρά τω Προέδρω, Ειρήνη Πική, ανέφερε ότι αυτή την εβδομάδα, η κυβέρνηση θα ακούσει τους οργανωμένους φορείς και θα μελετήσει το σύνολο των προτάσεων που έχουν τεθεί ενώπιόν της. Επισήμανε παράλληλα, ότι μόλις καταλήξει σε ολοκληρωμένη πρόταση, η Κυβέρνηση θα προβεί σε ανακοινώσεις.  

Η κυρία Πική σημείωσε ότι μεταξύ άλλων, εξετάζεται η επέκταση της επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα, ενδεχομένως με πιο στοχευμένο τρόπο.

Η υφυπουργός Παρά τω Προέδρω, αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της στέγασης, επισημαίνοντας ότι επιδίωξη της κυβέρνησης, είναι τα προσωρινά μέτρα στήριξης, να αντικατασταθούν από πιο μεσοπρόθεσμα μέτρα.

Αναφερόμενη στο επίδομα στέγασης μέσα από το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, είπε ότι φαίνεται πως θα πρέπει να γίνει αναπροσαρμογή του συγκεκριμένου επιδόματος. Σημείωσε ότι το ζήτημα τυγχάνει μελέτης από το υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας.

Τα μέτρα στήριξης των πολιτών για αντιμετώπιση της ακρίβειας, θα συζητηθούν και την ερχόμενη Τετάρτη, σε συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ, ΡΙΚ

Διαβάστε επίσης: Το τρίπτυχο που δοκιμάζει την ευρωπαϊκή ξενοδοχειακή βιομηχανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ