The final countdown: Ποιους ψηφοφόρους χτυπάνε Τραμπ και Χάρις

Στο όριο αναμένεται να κριθούν οι εκλογές σε 7 πολιτείες - Παλεύουν για λίγους ψηφοφόρους - Καταιγισμός εμφανίσεων σε ΜΜΕ από τον πρώην πρόεδρο, με εκδηλώσεις σε κρίσιμες πολιτείες χτυπάει η αντιπρόεδρος.

Για τον Ντόναλντ Τραμπ, οι τελευταίες 15 ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας θα περιλαμβάνουν έναν ξέφρενο καταιγισμό εντυπωσιακών εκδηλώσεων και αντισυμβατικών εμφανίσεων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με σκοπό να προσεγγίσει ψηφοφόρους που κανονικά δεν θα ασχολούνταν με την πολιτική.

Η Κάμαλα Χάρις, από την πλευρά της, στοχεύει στην υπεράσπιση του «γαλάζιου τείχους» των Δημοκρατικών στην Πενσιλβάνια, στο Μίσιγκαν και στο Ουισκόνσιν, με νέα στοχευμένα μηνύματα που απευθύνονται στους λίγους εναπομείναντες ψηφοφόρους που θα μπορούσαν να κρίνουν ή να διαλύσουν τις εκλογές του 2024. Θα χτυπήσει και τις τρεις πολιτείες τη Δευτέρα, στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων σε κρίσιμες προαστιακές κομητείες.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι προσεγγίσεις υπογραμμίζουν τις θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ των υποψηφίων -ενός Ρεπουμπλικανού, του οποίου η δεκαετής κυριαρχία στην πολιτική του τόπου έχει τροφοδοτηθεί από τη μαεστρία του στο θέαμα και τον Τύπο, και μιας Δημοκρατικής, της οποίας η ταχεία πορεία έχει υποστηριχθεί από τη μελετημένη και μεθοδική της προσέγγιση- αλλά και μια κοινή πραγματικότητα: Ότι οι εκλογές του 2024 φαίνονται τόσο οριακές όσο καμία άλλη στην Ιστορία της χώρας.

Αξιωματούχοι της προεκλογικής εκστρατείας και πολιτικοί παράγοντες αναμένουν μια εκλογική αναμέτρηση που θα κριθεί στο όριο σε επτά πολιτείες στις οποίες δίνουν μάχη, από όποιον υποψήφιο μπορέσει να προσελκύσει τους περισσότερους υποστηρικτές.

Οι δύο τελευταίες εβδομάδες θα αναδείξουν τις προσπάθειες του Τραμπ να κερδίσει τις ψήφους των νέων, των μαύρων και των Λατίνων -η στρατηγική της εκστρατείας του χρονολογείται από τις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών.

Η Χάρις θα περάσει τον χρόνο της προσπαθώντας να ενισχύσει την υποστήριξή της μεταξύ των γυναικών των προαστίων, των μαύρων ψηφοφόρων και των μετριοπαθών Ρεπουμπλικάνων, οι οποίοι παραδοσιακά έχουν αποστραφεί από το ιστορικό και τη ρητορική του Τραμπ.

euro2day.gr

Διαβάστε επίσης: Lufthansa: Παρατείνει μέχρι 10 Νοεμβρίου την αναστολή πτήσεων προς Τελ Αβίβ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ