Επενδύει η Amazon στην Ελλάδα

Εγκαινιάζονται 30 νέες τοπικές ζώνες AWS (AWS Local Zones).

Η Amazon Web Servicesανακοίνωσε πως θα λανσάρει πάνω από 30 νέες τοπικές ζώνες AWS (AWS Local Zones) σε μεγάλες πόλεις ανά τον κόσμο, σε 21 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Όπως έγινε γνωστό, οι νέες AWS Local Zones θα καταστούν διαθέσιμες αρχίζοντας από το 2022 σε πάνω από 21 χώρες, περιλαμβανομένων της Αργεντινής, της Αυστραλίας, της Αυστρίας, του Βελγίου, της Βραζιλίας, του Καναδά, της Χιλής, της Κολομβίας, της Τσεχίας, της Δανίας, της Φινλανδίας, της Γερμανίας, της Ελλάδας, της Ινδίας, της Κένυας, της Ολλανδίας, της Νορβηγίας, των Φιλιππίνων, της Πολωνίας, της Πορτογαλίας και της Νότιας Αφρικής.

Συνάντηση με στελέχη της Amazon Web Services, με αντικείμενο την πένδυση της εταιρείας στη χώρα μας, θα έχει σήμερα Παρασκευή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ’Αδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και οι υπουργοί Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος.

Οι AWS Local Zones είναι ένας τύπος ανάπτυξης υποδομών AWS που φέρνει υπηρεσίες υπηρεσίες computing, αποθήκευσης και άλλων ειδών πιο κοντά στους πελάτες, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να τρέχουν εφαρμογές σε Amazon Web Services που απαιτούν latencies σε χρονικό διάστημα μονοψήφιου αριθμού μιλισεκόντ.

Πηγή: huffingtonpost.gr, newmoney.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ