Στην Κύπρο η Συνεδρία Μόνιμης Επιτροπής Οικονομίας και Αειφόρου Ανάπτυξης

Η μικρή Κύπρος θα φιλοξενήσει τη Συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής Οικονομίας και Αειφόρου Ανάπτυξης της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, στην οποία θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 90 βουλευτές και γερουσιαστές από 20 ασιατικές χώρες.

Η Συνεδρία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 25 και 28 Ιουνίου 2018, στο Πισσούρι της Λεμεσού.

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Κύπρο και αυτό από μόνο του αποτελεί σημαντική επιτυχία για την πατρίδα μας, επιτυχία που μεγιστοποιείται μάλιστα από το γεγονός ότι η Κύπρος έχει και την προεδρία στην εν λόγω Επιτροπή.

Η επιτυχία αυτή δεν ήρθε όμως τυχαία, όπως τυχαία δεν έρχεται και τίποτα στη διεθνή πολιτική σκακιέρα.

Αξιοποιώντας πλήρως τις σχέσεις που ανέπτυξε εντός της Συνέλευσης, τόσο σε προσωπικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης, κατάφερε να εκλεγεί  Αντιπρόεδρος της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης και Πρόεδρος της συγκεκριμένης Επιτροπής.

Ο ρόλος της Ασίας στις σημερινές συνθήκες της παγκοσμιοποίησης είναι βαρυσήμαντος.

Οι προκλήσεις της εποχής μας δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς τη συμβολή της Ασίας και η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει πραγματική γέφυρα συνεργασίας μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, φτάνει να έχει πολιτικούς που να μπορούν να ενεργούν και έξω από τον κυπριακό μικρόκοσμο…