Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου-Ελλάδας: Απαραίτητη η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας

Ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου-Ελλάδας στηρίζει την πρόταση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΔΗΣΥ Νίκου Τορναρίτη και της βουλευτού του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου για την ανάγκη ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κύπρου με την Ελλάδα, με επιχορήγηση από την Ε. Ένωση. 

Το θέμα συζητήθηκε πάρα πολλές φορές στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου-Ελλάδας, αλλά δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν να εξευρεθεί λύση, λόγω της επίκλησης του υψηλού κόστους εκ μέρους των ναυτιλιακών εταιρειών.

Με σκοπό να βρεθεί κάποια λύση, ο Σύνδεσμος έθεσε το θέμα και ενώπιον των δύο κυβερνήσεων, ζητώντας τη στήριξη τους για να μπορέσει να υλοποιηθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας.

Τόσο η κυβέρνηση της Κύπρου όσο και της Ελλάδας τάχθηκαν υπέρ αυτής της ρύθμισης, όμως το θέμα δεν προχώρησε λόγω του κόστους για την καθιέρωση τακτικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

Η προτεινόμενη λύση για επιχορήγηση από την Ε. Ένωση φαίνεται να δίνει μια προοπτική προώθησης του θέματος και ο Σύνδεσμος δηλώνει ότι θα τη στηρίξει σε κάθε επαφή του.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας θα δημιουργήσει νέες προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων Κύπρου-Ελλάδα καθώς και της προώθησης του εμπορίου και των εξαγωγών της Κύπρου προς την υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ θα δώσει την ευκαιρία και σε πολλούς που για διάφορους λόγους αποφεύγουν τα αεροπλάνα να ταξιδεύουν με πλοίο.

Ο Σύνδεσμος θα παρακολουθεί στενά το θέμα με σκοπό να προωθηθεί προς υλοποίηση.