Στο σφυρί φορτηγά και μηχανήματα της J&P στην Σαουδική Αραβία (Βίντεο)

Οι Σαουδάραβες βγάζουν σε πλειστηριασμό τα αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα μηχανήματα της πάλαι ποτέ κυπριακής "κατασκευαστικής αυτοκρατορίας".

Του Ξένιου Μεσαρίτη

Σε πλειστηριασμούς των περιουσιακών στοιχείων της υπό εκκαθάριση εταιρείας Ιωάννου και Παρασκευαΐδης (J&P) προχωρούν στη Σαουδική Αραβία.

Βίντεο που είναι αναρτημένο στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δείχνει φορτηγά, μηχανήματα και αυτοκίνητα που φέρουν τα λογότυπα  του υπό εκκαθάριση κατασκευαστικού κολοσσού και αρκετούς Σαουδάραβες να επιδεικνύουν ενδιαφέρον για να τα αγοράσουν.

Τονίζεται ότι η εταιρεία J&P Overseas Ltd της οποίας θυγατρική είναι η J&P Saudi Arabia βρίσκεται υπό καθεστώς εκκαθάρισης βάσει δικαστικής απόφασης από τις 24 Οκτωβρίου του 2018.

Η μητρική εταιρεία, η οποία είναι γραμμένη στη νήσο Γκέρνσεϊ, παρουσίασε ζημιές για το 2017 ύψους 750 εκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας την εταιρεία αφερέγγυα αφού οι υποχρεώσεις της υπερέβαιναν τα περιουσιακά της στοιχεία κατά περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια.

Η J&P, η οποία ήταν μία από τις κορυφαίες κυπριακές κατασκευαστικές εταιρείες διεθνούς εμβέλειας με ιστορία πέραν των 80 χρόνων, πήρε την κατιούσα μετά τον θάνατο του ιδρυτή της Γιώργου Παρασκευαΐδη το 2007 και τις οικογενειακές διαμάχες που ακολούθησαν.

Σημειώνεται επίσης ότι, όπως αναφέρει και η  Σημερινή online,εργαζόμενοι της εταιρείας J&P Σαουδικής Αραβίας παραμένουν απλήρωτοι και λόγω νομικών επιπλοκών δεν μπορούν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ