"Κατακλύζουν" τα ξενοδοχεία οι Κύπριοι - Γίνονται κρατήσεις τελευταίας στιγμής

Τα ξενοδοχεία κατά μέσο όρο έχουν πληρότητα στο 40-50%, ενώ αναμένονται και κρατήσεις τελευταίας στιγμής.

Επιμέλεια: Ξένιος Μεσαρίτης

Το τριήμερο του Κατακλυσμού τα ξενοδοχεία κινούνται ικανοποιητικά κυρίως από Κύπριους αναφέρει ο Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ.

Μιλώντας στην Εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο κ. Ρουσουνίδης ανέφερε ότι οι πληρότητες των ξενοδοχείων για το τριήμερο κυμαίνονται περίπου στο 40% με 50% ενώ σε κάποιες περιοχές φτάνει ακόμα και το 60% και η πλειοψηφία των κρατήσεων αφορά κυρίως Κύπριους επισκέπτες.

Η ολική εικόνα της τουριστικής βιομηχανίας είναι τέτοια που δυστυχώς αποτελεί μία οριακή κατάσταση για τον κλάδο, σημείωσε ο κ. Ρουσουνίδης ενώ ο Ιούνης που αποτελούσε κομβικό σημείο για την μετέπειτα πορεία του τουρισμού είναι απογοητευτικός.

Τόνισε ότι ο Ιούνης ήταν και είναι ένας μεταβατικός μήνας και φαίνεται ότι δυστυχώς παρατείνεται η αγωνία για τον κλάδο και συνεχίζεται η αβεβαιότητα και «αναμένεται να δούμε αν αρχές του Ιούλη ανατραπεί η εικόνα».

Που κυμαίνονται οι τιμές για τους Κύπριους;

Ο Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης μιλώντας για την επιδότηση διαμονής από το Υφυπουργείο Τουρισμού ανέφερε ότι αποτελεί ένα στήριγμα για τα ξενοδοχεία, ώστε να ξεκινήσουν την σεζόν, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ιδιαίτερο περιθώριο κέρδους από τις επιχειρήσεις.

Σημείωσε ότι η ανώτατη τιμή που υπάρχει για διαμονή είναι τα 60 ευρώ για δίκλινο δωμάτιο με πρόγευμα ανά διανυκτέρευση ωστόσο «γενικότερα υπάρχουν και άλλες προσφορές από τους ξενοδόχους για τους συμπατριώτες μας, όπως υπήρχαν και πέρσι».

Τις τελευταίας στιγμής κρατήσεις;

Ερωτηθείς ο κ. Ρουσουνίδης για το αν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα καταλύματα για το τριήμερο για όσους αποφασίσουν να κλείσουν τελευταία στιγμή, απάντησε ότι βεβαίως και υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα καταλύματα για όσους δεν έχουν ακόμη προβεί σε κρατήσεις.

Τα παραθαλάσσια καταλύματα έχουν την τιμητική τους

Σύμφωνα με τις κρατήσεις τα παραθαλάσσια καταλύματα είναι τα πρώτα στις προτιμήσεις των Κυπρίων, ωστόσο όπως σημείωσε ο κ. Ρουσουνίδης φαίνεται ότι και τα αγροτουριστικά καταλύματα έχουν αρκετή ζήτηση από ανθρώπους που αναζητούν πιο ήσυχο τριήμερο και ένα πιο εναλλακτικό τουρισμό αντί του ήλιου και της θάλασσας.

Εξελίξεις την επόμενη βδομάδα

Αποκάλυψε επίσης ότι αναμένονται εξελίξεις την επόμενη βδομάδα σε σχέση με τις αφίξεις τουριστών από την Μεγάλη Βρετανία, την Ρωσία και το Ισραήλ που «ελπίζουμε ότι θα είναι τέτοιες που τουλάχιστον η φετινή χρονιά θα είναι λίγο καλύτερη σε σχέση με την περσινή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ